Connect with us

Hi, what are you looking for?

#SPECIAL CSR

#SPECIALCSR: Interviu cu NICOLETA TUPIȚĂ, Health and Wellness Manager, Nestlé România

SpecialCSR-Interviuri

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile sau fundatiile corporative care s-au implicat in aceasta perioada in sustinerea comunitatilor, a sistemului sanitar si a propriilor angajati.

Acum, mai mult ca oricand, avem nevoie sa vedem IMPLICAREA COMPANIILOR!

Pentru ca avem nevoie de Stiri Bune care sa ne Inspire!

In continuare cititi un Interviu cu  NICOLETA TUPIȚĂ, nutriționist dietetician și Nutrition, Health and Wellness Manager la Nestlé România, despre proiectele aflate  sub umbrela Nestle for Healthier Kids.

Foto: Costi Manolache

  • Ce presupune mai exact programul Nestlé for Healthier Kids?

 Credo-ul Nestlé, care în timp a devenit misiunea cea mai importantă în raport cu societatea, este să promoveze “Good food, Good life”. Prevalența obezității în rândul copiilor, sedentarismul și educația nutrițională precară ne-au determinat să ne angajăm în programe și campanii de promovare a unui stil de viață sănătos.

 Inițiativa globală Nestlé for Healthier Kids prespune, în primul rând, renovarea și inovarea produselor pentru copii și familie prin scăderea cantității de zaharuri adăugate, sare și grăsimi saturate, creșterea conținutului de cereale integrale, fibre, legume, lansarea de produse bio și produse fără arome artificiale sau coloranți artificiali.

 În al doilea rând, Nestlé for Healthier Kids presupune promovarea unui stil de viață sănătos atât în rândul copiilor, cât și al părinților. Realizăm acest obiectiv prin susținerea unor programe în școli, dar și inițiative de comunicare cu o importantă componentă educațională.

 În România, Nestlé for Healthier Kids se concretizează prin partneriatul cu mișcarea națională Și eu trăiesc sănătos!-SETS”, inițiată de Fundația PRAIS. Alături de Fundația PRAIS, am reușit să contrubuim timp de 10 ani la educația nutrițională și formarea unui stil de viață sănatos pentru 198.714 copii din ciclul primar din peste 150 de școli.

 În 2019, am devenit partener principal al programului Traista cu Sănătate”, inițiat de Prof.dr. Veronica Mocanu. Programul Traista cu Sănătate se adresează copiilor din ciclul primar din școlile din județul Iași, dar este diponibil și online și poate fi accesat de toți învățătorii dornici să își educe elevii pentru adoptarea unui stil de viață mai sănătos.

 Programele și activările din școli sunt non-branded, având un singur obiectiv: de educare a tinerei generații. În completarea programelor destinate direct copiilor, dezvoltăm acțiuni de comunicare cu o puternică componentă educațională. În 2020 am lansat NutriPorția și un MasteClass de Gătit împreună cu copiii.

 NutriPorția este un ghid nutrițional special dezvoltat pentru a-i ajuta pe părinți să pregătească mese echilibrate pentru copii, conform cu recomandările nutriționale locale și internaționale.

 Cu ocazia International Chefs Day, am lansat Master Class-ul de Gătit împreună cu copiii, alături de un chef, un nutriționist și un psiholog. Conform studiilor, implicarea copiilor în pregătirea mesei îi ajută pe aceștia să accepte mai ușor legumele și alte alimente sănătoase.

 Alte proiecte frumoase care merită menționate sunt „Retețe creative de mic dejun” și „Povești la Micul dejun”, dezvoltate în parteneriat cu brandul Nesquik.

  • Care sunt temele de interes pentru proiectele de sub umbrela Nestle for Healthier Kids?

 Principala temă de interes pe care o abordăm în toate proiectele noastre este nutriția sănătoasă. Fiind cea mai mare companie din industria alimentară din lume, considerăm că prima noastră responsabilitate este să asigurăm o alimentație echilibrată prin îmbunătățirea continuă a produselor, dar și prin educația nutrițională, bazată pe dovezi știintifice.

 Știm cu toții că stilul de viață sănătos înseamnă mult mai mult decât o alimentație echilibrată, tocmai de aceea promovăm în proiectele noastre și activitatea fizică, hidratarea, somnul sănătos sau igiena. Recent, am inclus și module de educație pentru protecția mediului și îngrijirea animalelor de companie. Specific pentru România, principalul focus este pe îmbunătățirea cunoștințelor despre nutriție ale copiilor, părinților și învățătorilor și reducerea prevalenței obezității în rândul copiilor din România.

  •  Cati copii din România au fost implicați pana acum în activitățile „Nestlé for Healthier Kids”?

În 2020, în România, inițiativele Nestlé for Healthier Kids au ajuns în mod direct la 70.000 de copii prin cele două proiecte școlare Și eu trăiesc sănătos! SETS” și „Traista cu sănătate”. Aproximativ 2 milioane de părinți, cadre didactice și public larg au fost expuși campaniilor de comunicare cu componentă educațională. Prin eforturile de îmbunătățire a produselor, ajungem la majoritatea familiilor din România.

  • Cum reusiti sa promovati o alimentatie sanatoasa pentru copii in randul parintilor?

Venim în sprijinul părinților cu „ustensile” utile pe care să le folosească în educația de zi cu zi a copiilor lor pentru un stil de viață mai sănătos. NutriPorția, Master Class-ul de Gătit împreună cu copiii, dar și cartea Traista cu Sănătate sunt exemple de materiale dezvoltate pentru părinți. Toate materialele sunt dezvoltate de și împreună cu experți în diferitele domenii pe care le abordăm. De asemenea, ambasadorii pe care îi avem în fiecare proiect ne ajută să ducem mesajul în comunitățile de părinți.

 În era digitală și adaptați contextului actual, toate inițiativele Nestlé for Healthier Kids sunt prezentate pe platformele interne angajaților, iar către publicul larg sunt promovate în mass-media, pe website-ul companiei, în secțiunea special creată ( https://www.nestle.ro/nutritie), pe canalele de social media ale noastre și ale partnerilor.

  • Care este obiectivul major al acestor proiecte pentru perioada urmatoare?

În perioada următoare ne dorim să ne continuăm proiectele, în condiții de siguranță. Le vom adapta pentru a rămâne în contact cu publicul nostru alcătuit din elevi, cadre didactice și părinți. Anul acesta se împlinesc 10 ani de la momentul în care am demarat mișcarea națională “Și eu trăiesc sănătos!“-SETS, inițiată de Fundația PRAIS și plănuim să celebrăm acest eveniment împreună cu toți partenerii. Urmăriti canalele digitale pentru noutăți și detalii.  Obiectivul nostru major este ca până în 2030, să ajutam 50 milioane de părinți și copii să ducă o viață mai sănătoasă, prin inițiativele Nestlé for Healthier Kids.

În ceea ce privește portofoliul, la nivel global, ne-am asumat următoarele angajamente: îmbogățirea produselor Nestlé cu 750 de milioane de porții (80g) de legume și 300 de milioane de porții (16g) de cereale, legume, nuci și semințe bogate în fibre; reducerea zaharurilor cu 5%; reducerea sării cu 10%, precum și reducerea grăsimilor saturate cu 10% în toate produsele care nu îndeplinesc criteriile Nestlé Nutritional Foundation.

În România, ne propunem să continuăm alături de partenerii noștri consacrați și să ajutăm cât mai mulți copii să crească mai sănătos, pe o planetă mai „sănătoasă”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...