Star Storage a sustinut performanta elevilor romani, la competitia internationala Infomatrix

infomatrixStar Storage a sustinut si in acest an elevii romani cu performante IT prezenti in finala competitiei internationale Infomatrix.

Romania a fost reprezentata de 234 elevi cu 117 proiecte participante in finala, multe dintre ele urcand pe podium alaturi de alti tineri brilianti.

Ajuns la editia a XVI-a, Infomatrix este un concurs international de proiecte informatice, nascut din dorinta de promovare a excelentei profesionale si a dialogului intercultural prin implicarea elevilor si profesorilor din intreaga lume. Finala concursului, care a reunit 747 participanti din 43 tari, cu varsta cuprinsa intre 11 – 18 ani, a avut loc la Bucuresti in perioada 11 – 13 mai. Juriul a avut de validat 339 de proiecte din urmatoarele categorii: Programming, Computer Art, Hardware Control, Short Movie, Robotics, Drone si Maze.

Zoltan Herczeg_Presales Manager BS_Star StorageEste al doilea an consecutiv cand alegem sa sprijinim aceast concurs. Este uimitor nivelul de cunostinte al elevilor care ajung in finala Infomatrix, diversitatea culturala si deschiderea tinerilor pentru schimbul de idei. In cele 3 zile ale competitiei am vazut cum tineri din tari din toata lumea impartasesc din cunostintele lor, din experienta lor si leaga noi prietenii. Credem in performanta si ne dorim sa incurajam tinerii valorosi sa isi foloseasca imaginatia, pasiunea si creativitatea, pentru a realiza inovatii tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitiva in societate”, a declarat Zoltan Herczeg, Presales Manager Business Solutions in cadrul Star Storage si membru al juriului la categoria Programming.

In cadrul competitiei Infomatrix, pe langa participarea in juriu la categoria Programming, Star Storage a oferit un premiu special unui tanar olimpic roman in varsta de 17 ani. Acesta a dezvoltat o aplicatie care permite scanarea de bonuri de la diversi comercianti si ofera utilizatorilor informatii despre cheltuielile saptamanale, lunare, anuale in anumite magazine sau restaurante. Accesul in aplicatie este de doua tipuri – copil sau parinte, astfel ca parintii pot verifica si monitoriza tranzactiile copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.