Stefanini a participat la plantarea a 3.000 de puieti in Padurea Copiilor

Stefanini Romania- Plantari 3 Angajatii Stefanini Romania au plantat in zona Poroschia din judetul Teleorman, 3.000 de puieti impreuna cu voluntarii asociatiei Viitor Plus, in cadrul proiectului de responsabilitate sociala Padurea Copiilor. S-au plantat puieti de tei, fag si stejar, a caror evolutie va fi monitorizata constant pana la maturizarea acestora. Actiunea de impadurire a venit ca o continuare a Stefanini Hackathon – eveniment in cadrul caruia specialistii IT au fost provocati de Stefanini la adoptarea conceptului de sustenabilitate durabila. Hackathonul a provocat abilitatile tehnice ale dezvoltatorilor IT, dar si spiritul civic al acestora, aplicatiile reStefanini Romania- Plantari 1alizate facand parte din miscarea ”code green” a Stefanini. Proiectul a respectat aceleasi principii sustenabile si in promovarea evenimentului: nu a fost folosit print in cadrul evenimentului, iar participantii puteau alege intre a primi cadou un frisbee sau a darui comunitatii radacini pentru un viitor mai bun, constientizand astfel ca gestul lor poate avea un impact benefic asupra mediului.

„Prin organizarea Stefanini Hackathon am marcat deschiderea unui nou departament de inovatie al Stefanini EMEA in Romania. ’Code green movement‘ ne-a intarit inca o data convingerea ca developerii nu sunt numai competitivi, ci au si un spirit civic foarte activ. Am aplicat acelasi principiu al sustenabilitatii dStefanini Romania- Plantari 2urabile si in comunicarea evenimentului: nu am folosit hartie in promovarea acestuia, iar vizitatorii standului Stefanini puteau pleca acasa cu un cadou din partea noastra sau, in schimbul acestuia, puteau opta ca Stefanini sa doneze si sa planteze un copac in numele lor. In noiembrie am iesit la plantari pentru a respecta aceasta promisiune facuta”, a declarat Sabin Girlea, Director Operatiuni, divizia Dezvoltare Software a Stefanini.

Astfel, angajatii companiei au fost provocati la un teambuilding sustenabil, in cadrul caruia s-au angajat sa duca la indeplinire promisiunea facuta – aceea ca Stefanini va planta cate un copac pentru fiecare frisbee lasat la stand. Mai mult, Stefanini va asigura si ingrijirea suprafetei impadurite – prasile si completari – timp de 6 ani, dar si monitorizarea acesteia, timp de 10 ani.

Padurea Copiilor se intinde acum pe o suprafata de 38 de hectare, din care 8 hectare au ajuns la stadiul de masiv, cu arbori de 4-5 metri inaltime. In ultimii 7 ani, proiectul de reimpadurire a implicat peste 8.500 de voluntari, care au contribuit la realizarea echivalentului a 54 arene nationale de padure, pe parcursul a 15 campanii de plantare cu voluntari si 32 de campanii de ingrijire a puietilor.

In ultimul an, Stefanini a sprijinit un numar tot mai mare de angajati care militeaza pentru responsabilitatea sociala a fiecaruia in comunitate. Astfel, angajati ai companiei au fost alergatori pentru Wings for Life (echipa Stefanini a alergat un numar total depeste 678 km), biciclisti in programul Bike-2-Work si fundraisers pentru Cooking for kids, pentru a dona ore de terapie de recuperare si sprijin pentru copiii bolnavi de autism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.