Sterling Resources a devenit sponsor principal al proiectului Recicleta

Sterling Resources Ltd. a devenit principalul sponsor al proiectului „Recicleta”, initiat de asociatia ViitorPlus. Astfel, in intervalul 15 august -15 octombrie 2012 compania va sprijini cauzele “Recicletei”, respectiv procesul de colectare a deseurilor de hartie din birouri si cheltuielile cu persoanele defavorizate angajate in proiect. Colectarea hartiei este realizata cu ajutorul unor cargo-biciclete conduse de persoane aflate in situatii defavorizate, care, astfel, au sansa sa lucreze legal, sa beneficieze de asigurarea medicala oferita de stat lor si copiilor lor si au un salariu care le permite cel putin acoperirea nevoilor de baza ale familiei. Sterling Resources colecteaza hartia din birourile proprii, cu sprijinul proiectului Recicleta, inca din luna ianuarie 2011. Pana in prezent, compania a colectat 425 de kilograme de deseuri de hartie pentru reciclare.

“Sprijinul primit din partea companiei Sterling Resources este vital proiectului „Recicleta”. Acesta are nevoie de ajutor extern pentru acoperirea costurilor generate de activitatea derulata, veniturile obtinute din reciclare hartiei si tariful de colectare fiind insuficiente. Sustinerea financiara din partea companiei va acoperi cheltuielile administrative ale proiectului in urmatoarele doua luni”, a declarat Cristina Simionescu, Coordonatorul proiectelor de reciclare ViitorPlus.

In prezent, proiectul „Recicleta” se adreseaza exclusiv agentilor economici cu sediul in nordul Bucurestiului, care genereaza cantitati mici de hartie de minim 25 de kilograme. In acest fel, “Recicleta” acopera nevoia de transport a cantitatilor mici de deseuri de hartie, care nu prezinta interes pentru colectorii specializati, deoarece pentru acestia nu este viabil economic un transport al unor cantitati de hartie mai mici de 200 de kilograme. In momentul de fata, aproape 300 de companii din domeniul bancar, juridic, imobiliar, IT, leasing, turism etc. recicleaza hartia in cadrul proiectului “Recicleta”.

De la inceputul proiectului in anul 2009, au fost colectate peste 125 de tone de hartie de la birouri din zona de nord a capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.