Studiu de Caz: 5 ani de parteneriat pentru Programul de educatie financiara BaniIQ si Banii pe net

Visa _europe _ Banii pe Net 2014Incluziunea financiara a populatiei este unul dintre pilonii unei economii sanatoase, iar lipsa acesteia provoaca, cel mai adesea, marginalizarea economico-sociala a cetatenilor care nu au acces la informatii, produse si servicii financiare.

In acelasi timp, incluziunea financiara ramane o problema la nivel global. Astfel, conform estimarilor Bancii Mondiale, din 2016, mai mult de 2 miliarde de persoane din intreaga lume nu au acces la niciun fel de servicii financiare, iar in tarile in curs de dezvoltare, doar 59% dintre barbati si 50% dintre femei detin un cont bancar curent.

Mai mult, criza financiara mondiala din 2008 a aratat cat de putin este pregatita populatia sa gestioneze situatii de asemenea anvergura, precum si cat de scazut este nivelul cunostintelor acesteia privind produsele si mecanismele financiare.

In Europa, conform unui raport al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD)2, exista discrepante mari intre tari privind gradul de educatie financiara a populatiei generale, Romania fiind situata inca, in 2016, alaturi de Letonia si Serbia, pe lista tarilor cu o rata mica a intelegerii conceptelor fundamentale. Constientizand forta impactului in plan economic si social pe care il are accesul scazut al populatiei la informatii si servicii financiare si, totodata, dorind sa contribuie la cresterea competentelor tinerilor in luarea de decizii responsabile, pentru o viata activa si sustenabila din punct de vedere financiar, Visa, impreuna cu bancile partenere si organizatia Junior Achievement (JA) Romania, a abordat strategia implicarii intr-o actiune de responsabilitate sociala de amploare, pe termen lung, care sa sustina si sa promoveze educatia financiara a romanilor.

Junior Achievment Studiu de Caz EducatieFin 2017 by CSRmediaRomania

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.