Studiu de caz: Activitati practice despre bani si economisire pentru elevii din ciclul primar

Familia mea - Scoala Nicolae Iorga PloiestiRaiffeisen Bank si Junior Achievement Romania au invatat, incepand din 2012, peste 3500 de elevi din clasele primare despre economisire si despre bani prin intermediul a doua programe educationale interactive desfasurate la clasa de catre 135 de invatatori: “Noi insine” si “Familia mea”.
Nevoia de educatie financiara timpurie a devenit evidenta in ultimii ani intr-un context economic international marcat de o intelegere redusa a serviciilor financiare. La nivel european, directivele Comisiei Europene recomanda introducerea educatiei financiare in scoli de la cele mai mici niveluri, pentru a educa si responsabiliza viitorii consumatori.
Din 2013, ca raspuns la aceste recomandari, Ministerul Educatiei Nationale a Noi insine - Scoala Gimnaziala Nicolae Titulescu Calarasiintrodus si aprobat programa pentru disciplina optionala “Educatie financiara” pentru invatamantul primar. Dar dincolo de importanta evidenta a intelegerii conceptelor financiare de baza, formarea abilitatilor de planificare si economisire in randul tinerilor este un obiectiv esential pentru dezvoltarea responsabilitatii si a independentei lor financiare.

Intregul studiu de caz poate fi citit mai jos.

Studiu de Caz_Raiffeisen Bank si Junior Achievement Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.