Studiu de caz: Peste 10.000 de liceeni au invatat despre antreprenoriat, prin Social Innovation Relay

JARPeste 10.000 de elevi de liceu din toata tara au invatat pana acum despre antreprenoriat si au fost incurajati sa sustina inovarea sociala si sa devina responsabili pentru viitorul financiar propriu, dar si al comunitatii din care fac parte, prin programul educational Social Innovation Relay.

Desfasurat in ultimii 3 ani prin parteneriatul global intre Junior Achievement si NN, programul continua sa fie implementat cu succes si in anul scolar 2017-2018 in Romania si in alte 9 tari (Bulgaria, Cehia, Grecia, Japonia, Olanda, Polonia, Singapore, Spania si Ungaria).

Elevii de liceu din Romania si profesorii lor au dat in fiecare an dovada de pasiune pentru antreprenoriat si s-au implicat activ pentru sustinerea inovatiei sociale in comunitatile locale. Iar rezultatele s-au vazut, liceenii romani fiind premiati in fiecare editie a programului Social Innovation Relay, aflandu-se in Top 3 cele mai bune echipe in etapa globala a competitiei de antreprenoriat social.

Antreprenoriatul social este o parte importanta a strategiei Comisiei Europene. Este vazut ca o practica menita sa serveasca interesele UE, mai degraba decat maximizarea profitului. In felul acesta, ofera un model de business ce imbina armonios nevoile financiare, sociale, culturale si de mediu. Antreprenoriatul social este unul dintre cele mai eficiente moduri in care oamenii pot schimba in bine societatea, identificand probleme, cautand solutii si schimband mentalitati.

Desi conceptul de antreprenoriat social este relativ nou in Romania, adolescentii sunt atrasi de ideea de a se implica in proiecte educationale sau chiar de a incepe o afacere sociala reala care sa aiba impact in comunitatea locala.

Astfel, putem spune ca tinerii au un rol crucial in aducerea antreprenoriatului social pe agenda publica si in dezvoltarea lui. Ei au energie, gandire creativa, abilitati digitale si pot valorifica cu usurinta potentialul unei noi abordari de business. Dar, pentru a face acest lucru, tinerii trebuie sa aiba cunostinte de baza despre afaceri si finante, precum si o intelegere generala a contexului, instrumentelor si oportunitatilor de antreprenoriat social.

Junior Achievement Romania este una dintre putinele organizatii din tara care au inclus initiative de antreprenoriat social in activitatea sa, cu cea mai mare deschidere in domeniul educatiei.

Programul Social Innovation Relay are un puternic caracter interdisciplinar si intercultural, le ofera elevilor de liceu accesul la experienta practica si expertiza antreprenoriala necesara pentru a incepe o cariera de succes si le faciliteaza comunicarea cu profesionisti din mediul de afaceri.

Intregul studiu poate fi citit mai jos.

Studiu de Caz Social Innovation Relay 2017 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.