STUDIU OMV Petrom: De ce aleg angajatii sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit?

Super-puterea 2%OMV Petrom promoveaza, de 11 ani,  in randul angajatilor prevederea din Codul Fiscal care permite redirectionarea de pana la 2% din impozitul pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie, fundatie) sau unitate de cult.

Incepand cu 2011, compania a facilitat completarea si depunerea formularelor 200 si 230 direct la locul de munca, prin intermediul unor puncte de colectare amenajate in peste 30 de sedii ale companiei.

Pana in prezent, angajatii OMV Petrom au depus peste 13.500 de formulare in cadrul Campaniei 2%, pentru a sustine oganizatii din domenii diverse – de la sanatate si dezvoltare comunitara, pana la mediu, educatie si protectia animalelor.

In luna iunie 2018, compania a derulat si un studiu in randul angajatilor privind Campania 2% si folosirea Prevederii 2%, la care au raspuns 663 de angajati OMV Petrom, din Bucuresti si alte 9 zone din tara in care compania isi desfasoara activitatea.

Aproape toti angajatii OMV Petrom participanti la studiu – peste 99% – au auzit de Prevederea 2%, iar mai mult de 66% dintre acestia au raspuns ca sunt bine si foarte bine familiarizati cu mecanismul de De ce NU au redirectionat angajatii OMV Petromredirectionare.

Totodata, peste 83% dintre angajatii chestionati au declarat ca au redirectionat anul acesta 2% din impozitul pe venit catre o organizatie neguvernamentala sau unitate de cult.

De ce nu redirectioneaza?

Aproape 17% dintre angajati au declarat ca nu au redirectionat anul acesta. Cei mai multi pentru ca au uitat (26%), nu au avut timp (20%) sau nu au stiut ce organizatie sau unitate de cult sa sustina (aproape  16%).

 

De ce au redirectionat angajatii OMV PetromDe ce redirectioneaza?

42% dintre angajatii OMV Petrom care au raspuns la aceasta intrebare au ales sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit din dorinta de a sustine o cauza importanta pentru ei, raspunsurile deschise evidentiind diverse arii de interes:

  • Am vrut sa sustin munca depusa de un sportiv de performanta.
  • Am vrut sa ajut maternitatile in dotarea cu incubatoare pentru nascutii premature.
  • Am vrut sa sustin o entitate implicata in dezvoltarea durabila a comunitatii.
  • Am vrut sa sustin o cauza importanta pentru sanatatea acestei tari.

De asemenea, aproximativ 29.5% dintre cei care au raspuns au facut redirectionarea pentru a sprijini o persoana bolnava/nevoiasa, in timp ce 20% spun ca au folosit Prevederea 2% pentru a raspunde unei solicitari venite din partea unei organizatii sau unitati de cult. Aproape 8% dintre angajatii OMV Petrom spun ca au redirectionat

Domenii sustinute de angajatii OMV Petrom

tinand cont de recomandarea unui prieten, cunoscut sau ruda.

In ceea ce priveste categoria de entitati sustinute, 89% au facut redirectionarea spre o organizatie neguvernamentala, in timp ce aproape 11% au sustinut o unitate de cult.

Cum redirectioneaza?

10.5% dintre cei chestionati au depus formularul direct, personal sau prin Posta, la Administratia Financiara. Aproape 57% dintre angajati prefera sa dea formularul unei alte persoane care sa il depuna in locul lor: 37%, unui reprezentant al organizatiei sustinute, 20% unui coleg, prieten sau ruda.

In 2018, cei mai multi angajatii care au redirectionat 2% prin intermediul punctelor de colectare din sediile OMV Petrom au sustinut organizatii care deruleaza proiecte in domeniul sanatatii (36%) si al dezvoltarii comunitare (15%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.