Studiu UnitedHealthcare despre voluntariat: Americanilor le e foarte bine cand fac bine

UnitedHealthcare, un important furnizor de servicii si asigurari de sanatate din Statele Unite, si organizatia neguvernamentala VolunteerMatch au publicat rezultatele celei de a doua editii a studiului Ti-e bine cand faci bine despre efectele voluntariatului asupra celor care ofera timpul lor comunitatii.

Principalele concluzii ale acestui studiu reprezentativ la nivel national sunt:

  • 93% dintre americanii care au facut voluntariat in 2016 spun ca starea lor de bine, emotionala, s-a imbunatatit;
  • 75% se simt mai sanatosi din punct de vedere fizic;
  • 79% spun ca se simt mai putin stresati;
  • 88% au remarcat o crestere a increderii in ei insisi
  • 34% spun ca prin voluntariat pot face fata mai bine bolilor cronice de care sufera.

Rezultatele acestui studiu confirma faptul ca voluntariatul inseamna o conectare si o schimbare profunda a oamenilor […], a declarat Greg Baldwin, presedintele VolunteerMatch.

Studiul cuprinde si o sectiune referitoare la cat de important este ca angajatorul sa promoveze si sa incurajeze voluntariatul in randul angajatilor. Trei sferturi dintre americani spun ca apreciaza si se simt mai bine atunci cand au un astfel de angajator. Iar 91% dintre americani cred ca angajatorul ar trebui sa le permita sa faca voluntariat in timpul programului de lucru.

Ti-e bine cand faci bine face parte dintr-un program strategic al UnitedHealthcare, de cultivare a valorilor voluntariatului in America. Programul se deruleaza in parteneriat cu organizatia neguvernamentala VolunteerMatch care, din 1998 si pana acum, a atras in sprijinul celui de al treilea sector servicii de voluntariat in valoare de peste 10 miliarde de dolari.

Studiul poate fi accesat AICI.

Sursa foto: UnitedHealthcare

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.