Tabara din Tara lui Andrei a adunat 400 de elevi la Perla Ciucasului

Incepand de pe 22 iulie si pana pe 25 august, 400 de elevi din comunitatile in care Petrom isi desfasoara activitatea se afla in Tabara din Tara lui Andrei, amplasata la Perla Ciucasului, in judetul Brasov. Elevii sunt membri ai 15 echipe declarate castigatoare in competitia de proiecte eco-civice Scoala lui Andrei.  Pe parcursul a sase zile, elevii vor avea parte de un program bogat in activitati atractive si educative. Pe langa informatii esentiale despre cele patru elemente ale pamantului – Aer, Apa, Pamant si Foc, copiii vor invata care sunt principalele etape si instrumente necesare pentru a planifica si apoi dezvolta proiecte. Toate aceste informatii ii vor ajuta sa realizeze un documentar care porneste de la o analiza a problemelor din comunitatea lor. Pentru fiecare problema identificata, elevii vor propune si solutii pentru rezolvarea ei. Programul Taberei va fi completat si de alte activitati care vor testa si dezvolta abilitatile participantilor.

„Este deja o traditie ca in fiecare an castigatorii Scolii lui Andrei sa participe in Tabara din Tara lui Andrei. Este o experienta unica, unde cei 400 de copii isi descopera si dezvolta potentialul de a deveni liderii comunitatilor carora le apartin. A cincea editie a Taberei din Tara lui Andrei este o continuare a promisiunii Petrom ca va investi in sustinerea sistemului educational romanesc, continuand, prin organizarea Taberei, investitia de peste 300.000 de euro acordata ca premii castigatorilor Scolii lui Andrei”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare Petrom.

Anul acesta, Tabara si Scoala lui Andrei au fost sustinute de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, acesta implicandu-se in validarea metodologiei competitiei si comunicarea cu cadrele didactice.

Tabara din Tara lui Andrei a fost organizata pentru prima data in 2008 ca un program pentru angajatii Petrom si copiii acestora. Din 2009, compania a decis sa extinda beneficiile Taberei si pentru publicul larg, astfel incat, in fiecare an, cate 400 de copii au invatat cum sa devina cetateni responsabili. In cei 4 ani, aproape 2.000 de elevi si peste 150 de profesori coordonatori au aflat ca poate sta in puterea lor sa schimbe lumea in care doresc sa traiasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.