Tabara Meseriasilor: 90 de scaune rulante, reconditionate pentru persoanele cu dizabilitati

Tabara Meseriasilor 2019 - OMV Petrom 3Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei a incheiat primele doua saptamani cu 120 de noi absolventi, viitori mecanici, care au reconditionat 60 de scaune rulante.

In ultima saptamana din seria mecanicilor, vor fi reconditionate inca 30 de scaune rulante sub indrumarea mentorului Gabriel Onofrei, Presedintele Asociatiei Romane de Drift. Scaunele rulante vor fi, ulterior, puse la dispozitia persoanelor cu dizabilitati, prin intermediul Fundatiei Motivation.

Fundatia Motivation implementeaza de peste 20 de ani programe de integrare sociala, educationala si profesionala a persoanelor in scaune rulante. Pana in prezent, Motivation a redat libertatea de miscare pentru peste 23.000 de persoane cu dizabilitati din Romania.

 „Sunt mentor de 5 ani in Tabara Meseriasilor si de fiecare data avem alta provocare din care copiii invata rigoarea si disciplina in munca. Sarcina de anul acesta mi se pare cea mai emotionanta: prin munca lor, elevii vor ajuta  persoanele cu dizabilitati sa se bucure de mai multa mobilitate. Dincolo de toate acestea, recunosc ca este greu sa fii mentor, este o responsabilitate uriasa, dar multumirea de la final o depaseste,” spune Gabriel Onofrei, mentor in Tabara Meseriasilor.

 „Participarea in Tabara Meseriasilor a reprezentat o noua oportunitate pentruTabara Meseriasilor 2019 - OMV Petrom 2 Fundatia Motivation de a sublinia importanta scaunului rulant personalizat, unui public nou. Tinerii mecanici din tabara, sub indrumarea tehnicienilor de scaune rulante ai Fundatiei Motivation, au fost foarte motivati sa asambleze scaunele rulante stiind ca acestea vor ajunge la adultii si copiii din tara, care au nevoie de astfel de dispozitive de mobilitate. Incurajam accesul la educatie profesionala pentru tinerii cu inclinatii si abilitati ce tin de domeniul mecanic si ne dorim sa putem colabora cu ei, ca meseriasi, in viitor. Pentru o viata activa si independenta, persoanele cu dizabilitati trebuie sa aiba acces la scaune rulante adaptate nevoilor lor si mediului in care traiesc,” a declarat Cristian Ispas, director general al Fundatiei Motivation Romania.

Elevii din seria mecanicilor au aprofundat cunostintele practice de mecanica, au participat la ateliere de dezvoltare personala si au realizat in final un proiect cu impact pozitiv care asigura independenta persoanelor cu dizabilitati si o imbunatatire a calitatii vietii. Cei mai pasionati 20 viitori mecanici vor primi lunar de la OMV Petrom o bursa de studiu in valoare de 500 de lei, pe parcursul anului scolar 2019-2020.

Pana la finalul Taberei Meseriasilor din 31 august, 240 de elevi selectati din 26 de scoli profesionale din judetele Arges si Dambovita vor invata meserie de la specialisti care exceleaza in domeniile selectate: mecanica, electronica si automatizari. Elevii vor participa si la ateliere de dezvoltare personala, prin care isi vor dezvolta abilitatile de comunicare, lucru in echipa, spirit antreprenorial si incredere in sine.

De asemenea, 40 de profesori din aceste scoli participa la ateliere de scriere si management de proiect, dar si metode de lucru si interventii pentru copiii cu dificultati de invatare. La finalul taberei pot castiga o  finantare totala de 40.000 de euro pentru implementarea unor proiecte care sa contribuie la invatamantul profesional din Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.