Tabara Meseriasilor: OMV Petrom a invatat 270 de elevi cum sa devina meseriasi

Petrom - Tabara Meseriasilor - Petrol & Gaze OMV Petrom a pregatit 270 de elevi pentru o meserie, in cea de-a doua editie a Taberei Meseriasilor, din Tara lui Andrei. Elevii, care au provenit din liceele tehnologice si scolile profesionale din judetele Gorj, Dambovita, Arges si Bacau fost pregatiti pentru viitoarea lor meserie prin profilare vocationala, ateliere de dezvoltare personala si ateliere de pregatire profesionala. Alaturi de elevi, in tabara au fost prezenti si 55 de profesori care au urmat cursuri de dezvoltare a competentelor de lider in managementul educational organizate de Centrul NaPetrom - Tabara Meseriasilor - Mecanica (2)tional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Eurostudy.

Mona_Nicolici_PetromDe 2 ani sustinem educatia profesionala din Romania. Am dezvoltat proiecte pilot, cazuri de bune practica in care am aratat ca a fi meserias e o alegere de viitor pentru copiii nostri si poate aduce valoare tarii. Urmatorul pas in Romania Meseriasa este coalizarea tuturor celor interesati de dezvoltarea de solutii pe termen lung. In acest sens, cina festiva de la Castelul Bran a adus fata in fata tineri cu potential din industria ospitalitatii si oameni importanti din companii, presa si institutii ale statului. Ne-a bucurat sprijinul tuturor si dorinta de a schimba, impreuna, imaginea invatamantului profesional din Romania”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Timp de 5 saptamani, viitorii meseriasi au trecut printr-un program intensiv de dezvoltare personala si profesionala. In cadrul atelierelor de dezvoltare personala, elevii au beneficiat de:

  • Profilare vocationala si psihologica organizata de Asociatia pentru Copii si Tineri 4U
  • Invatare experientiala in urmatoarele domenii: comunicare, lucru in echipa, spirit antreprenorial, responsabilitate civica, pregatire in fata angajatorului. Atelierele au fost desfasurate de trainerii Trend Consult Group.

Atelierele de dezvoltare Petrom - Tabara Meseriasilor - Mecanica (1)profesionala s-au desfasurat sub indrumarea unor mentori cu experienta in meseriile incluse in program. In fiecare serie, elevii au dezvoltat un proiect specific meseriei lor:

  • Seria Petrol si Gaze – exercitiu Kaizen (imbunatatirea proceselor de lucru pentru rezolvarea problemelor si eliminarea ineficientelor in activitatea de productie) alaturi de specialisti din OMV Petrom;
  • Seria Electric, Electronica si Electromecanica – construirea unei machete care prezinta un oras sustenabil – Targu Jiu eficientizat din punct de vedere energetic si urbanistic. Elevii au fost indrumati de Claudiu Butacu si Mihai Toader Pasti – initiatorii proiectului EFdeN;Petrom - Tabara Meseriasilor - Turism & Alimentatie
  • Seria Mecanica – la atelierul renumitului pilot auto Gabriel Onofrei elevii au invatat sa construiasca 4 banci, care vor fi amplasate in centrul orasului Brasov;
  • Seria Constructii si Electric – crearea unui foisor sustenabil din punct de vedere energetic, alimentat cu energie solara sub coordonarea echipei EFdeN.
  • Seria Turism si Alimentatie – pregatirea si organizarea unei cine festive pentru 50 de invitati in incinta Castelului Bran sub indrumarea lui Chef Cezar Munteanu si American Hotel Academy.

In total, in cele doua editii ale Taberei Meseriasilor din Tara lui Andrei (2015 si 2016) au fost formati 470 de elevi (electricieni, constructori, operatori sonda, bucatari, croitori si frizeri) si 95 de profesori din 38 licee tehnologice si scoli profesionale din judetele Prahova, Gorj, Dambovita, Bacau, Arges si au fost acordate 60 de burse de merit in valoare totala de peste 73.000 de euro.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.