Taierile ilegale de copaci pot fi raportate online

Plantam fapte bune in Romania a lansat „Harta taierilor de paduri”, o aplicatie online gratuita, in care pot fi raportate taierile de paduri din România utilizand imaginile satelitare Google Maps sau inregistrand coordonatele GPS si fotografiile de la locul taierii. Aplicatia este unica in lume, codul-sursa urmand a fi exportat catre alte state care se confrunta cu problematica taierilor de paduri. Pe parcursul anului 2012 se vor raporta pe harta taieri de paduri, iar in 2013 se va verifica legalitatea taierilor raportate in aceasta aplicatie.

“Cu aplicatia Harta taierilor de paduri punem pe masa problematica introducerii padurilor noastre in sistem informatic. Astfel, vom ajunge sa stim cu precizie unde se autorizeaza taieri de arbori sau alte tipuri de lucrari. Si tot in acest fel, vom putea evalua corect cati arbori pot fi taiati in fiecare padure fara a fi afectat echilibrul acesteia”, a declarat Liana Buzea, coordonator Plantam fapte bune in Romania.

Scopul pe termen lung al acestei aplicatii este introducerea padurilor Romaniei in sistem GIS (Geographic Information System). Un astfel de sistem va permite un management forestier profesionist, transparent si responsabil. Se va putea face evaluarea cantitativa si calitativa a padurilor tarii noastre, iar informatiile vor fi accesibile tuturor in timp util. Autoritatile, proprietarii de paduri si publicul larg vor sti acoperirea, consistenta si componenta padurilor si vor putea fi autorizate tratamentele de taieri pe masura posibilitatii de regenerare a padurilor.

Pentru a raporta o taiere ilegala de copaci click AICI

Articole similare...

1 Response

 1. Sava Liliana spune:

  Buna ziua,
  Numele meu este Liliana Sava, locuiest in unul din satele de pa Valea Gurghiului.
  Vreau sa va anunt ca in zona Valea Gurghiului jud. Mures de ceva vreme … ani as spune non stop nu conteaza ce zi este, daca e noapte sau sarbatoare, zilnic trec zeci de camioane incarcate cu busteni care sunt taiati in mare parte ilegal probabil din zona mentionata mai sus (Valea Gurghiului zona Lapusna – Jud Mures). De cate ori sunt controale rutiere pt gabarit poti numara zeci de camioane incarcate cu busteni in parcarile de la Dulcea – Ibanesti – Reghin – Targu Mures si …. nu se intampla nimic ele continua sa ne care padurile la vale!!!
  Nu stiu daca bine m-am adresat dar nu stiu unde sau ce as putea sa fac …. dar te doare sufletul cand vezi cu cata nepasare dispar de la o luna la alta padurile …. au inceput sa se vada crestele dezgolite ale muntilor ….din jurul satelor… iar ce este de partea cealalta ce nu se vede….DEZASTRU!!! Intr-o scurta plimbare altadata placuta acum …ramai socat !!!

  Va rog sa ne ajutati!!!
  Pentru orice informatii va stau la dispozitie!!!

  Cu toata stima,
  Liliana Sava
  0765456185

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.