Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Tara lui Andrei a implicat 2400 de voluntari si a atras finantari de 170.000 euro

In 2011 plantarile din „TaraluiAndrei.ro” s-au dublat ca numar de copaci plantati fata de anul precedent. Peste 2.400 de voluntari au reusit sa inverzeasca Romania cu 103.000 de copaci plantati pe 21 de hectare in judetele Buzau, Valcea, Bacau, Teleorman, Bihor, Prahova si Dolj.

“Toate zonele reimpadurite au fost selectate in functie de nevoile comunitatilor si prin consultarea autoritatilor locale si sunt arii afectate de alunecari de teren sau desertificare. Din 2009 si pana in prezent, prin plantarile din Tara lui Andrei s-au impadurit peste 30 de hectare de teren cu 150.000 de copaci”, spun reprezentantii Petrom.

In 2011, 188 de cetateni ai Tarii lui Andrei au propus proiecte pentru a imbunatati diverse domenii din comunitatile lor, precum protectia mediului, educatia, sanatatea si cauzele sociale. Anul acesta, angajatii Petrom din judetul Bihor au castigat cele mai multe finantari, in valoare de 35.000 euro, care vor fi investite in comunitatile din zona.
In cei trei ani de cand Petrom a lansat Tara lui Andrei, 38 de proiecte din cele 400 inscrise in competitie au primit sprijin financiar in valoare totala de 190.000 euro. In plus, in 2011 alti 55.000 de euro au fost investiti in proiectele pentru comunitati propuse de elevii Scolii lui Andrei.
De la lansarea platformei „TaraluiAndrei.ro” si pana acum peste 30.000 de oameni s-au implicat in proiecte care au venit in sprijinul comunitatilor si a mediului inconjurator si au contribuit la dezvoltarea societatii civile. In fiecare luna, Petrom ofera finantari de cate 5.000 de euro pentru doua solutii la problemele comunitatilor locale din Romania, in cadrul competitiilor „Orasul tau” (deschisa publicului larg) si „Orasul Petrom” (deschisa angajatilor Petrom).

Lectia implicarii civice in Scoala si Tabara din Tara lui Andrei

In fiecare primavara toti elevii din Romania sunt invitati sa invete lectia implicarii civice in „Scoala lui Andrei”, o competitie nationala de proiecte eco-civice adresata elevilor si profesorilor din toate scolile generale din Romania. Anul acesta, 362 de echipe din toata tara au inscris tot atatea proiecte in concurs. Pe locul intai in clasamentul problematicilor identificate de copiii si profesorii participanti este lipsa unui spatiu verde. Astfel, peste 30% din totalul proiectelor intrate in competitie au ca obiectiv crearea sau reamenajarea unui spatiu de petrecere a timpului liber in natura. Urmatoarea tema centrala a proiectelor Scolii lui Andrei este amenajarea si modernizarea scolii si reprezinta aproximativ 28% din totalul aplicatiilor. Alte preocupari ale comunitatii, identificate de echipele participante la concurs, provin din zona promovarii traditiilor culturale si folclorice (peste 11%), dezvoltarea personala prin cursuri si ateliere (7,62 %) sau se adreseaza categoriilor sociale defavorizate (5%).

Petrom a oferit primelor 11 echipe clasate cate 5.000 euro pentru implementarea proiectelor. In ultimii 3 ani peste 20.554 de elevi, alaturi de 1.519 profesori au participat la concursul „Scoala lui Andrei” si au propus 792 de proiecte locale. Petrom a oferit castigatorilor, in toti acesti 3 ani, finantari in valoare de 114.000 euro pentru implementarea solutiilor propuse, biciclete, laptopuri pentru profesori si sisteme multimedia pentru scolile din care fac parte echipele castigatoare.

Tot anul acesta, primii 400 de elevi castigatori au continuat Scoala cu „Tabara din Tara lui Andrei” (in statiunea Cheia, judetul Prahova) unde au invatat despre natura si resursele acesteia si despre cum sa fie responsabili cu elementele vitale – Aer, Apa, Foc si Pamant. Pana acum, aproape 2.000 de elevi au trecut pragul „Taberei din Tara lui Andrei”, printre primele tabere eco din Romania.

Respect pentru Viitor este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator. „Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business”, spun reprezentantii companiei.

In „TaraluiAndrei.ro” isi dau intalnire si cei care fac voluntariat. Anul acesta compania a sarbatorit alaturi de toti europenii – Anul European al Voluntariatului. Astfel, Petrom a dat startul unui Campionat de Voluntariat in care peste 150 de angajati din tara s-au implicat in 24 de actiuni de voluntariat, alaturi de 14 ONG-uri la nivel national, in opt judete. In 2011, peste 2.400 de romani s-au implicat in programe de voluntariat alaturi de Petrom.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Nestlé si-a propus ca pana in 2025 sa utilizeze doar ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile si sa reduca utilizarea materialelor plastice noi cu o...

Featured

Cu sprijinul LIDL România, Fundația pentru SMURD continuă extinderea programului național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete de intervenție...