TAROM va implementa o noua politica de utilizare a combustibilului

Incepand din luna iunie a acestui an, TAROM va implementa o noua politica de utilizare a combustibilului la aeronavele de tip jet din flota. In acest fel, compania vrea sa realizeze economii semnificative la consumul anual de combustibil, respectand in acelasi timp toate procedurile de siguranta in vigoare. Noua politica va fi aplicabila din luna iunie si se va baza pe rezultatele detaliate ale analizei privind consumul de combustibil, rutele aeriene alese, durata petrecuta de aeronava la sol sau alte etape din afara zborului, atunci cand este consumat combustibil ca parte a operatiunilor standard.

“Combustibilul reprezinta cel mai ridicat cost pentru TAROM si de aceea am decis sa realizam aceasta analiza pentru a indeplini obiectivele din planul de management pentru 2013-2014, identificand elementele operationale si tehnice care au impact asupra consumului de combustibil. Pe baza rezultatelor pe care le vom avea, credem ca putem realiza economii semnificative in urma implementarii rezultatelor”, a declarat Christian Heinzmann, Director General Executiv al TAROM.

Pana in 2020, obiectivele TAROM vizeaza obtinerea unei eficiente a consumului de combustibil de 1,5 – 2% si atingerea unei cresteri carbon – neutra din 2020. Adica, toate emisiile produse de zborurile TAROM sa fie compensate prin diverse masuri.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.