TeamNet a atras 60 de proiecte de cercetare in competitia Eye in the Sky

Nu mai putin de 60 de proiecte de cercetare academica au fost inscrise in competitia Eye in the Sky, derulata la nivel national de compania TeamNet International. Proiectele inscrise de studenti, masteranzi sau doctoranzi, vizeaza domenii diferite. In cadrul Eye in the Sky, participantii pot beneficia de tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicle) pentru a realiza o cercetare pe care o pot integra in lucrarea lor de diploma. Tehnologia UAV consta intr-un avion de dimensiuni mici, fara pilot, dotat cu senzori speciali care pot culege din zbor date care pot fi aplicate in domenii variate de interes. Sapte dintre cele 60 de proiecte inscrise in competitie vor fi selectate pentru a fi puse in practica prin intermediul tehnologiei puse la dispozitie de TeamNet. Totodata, autorii celor mai bune trei lucrari de cercetare vor fi recompensati cu cate o vacanta de tip city break intr-o capitala europeana.

„Proiectele inscrise in cadrul Eye in the Sky isi propun utilizarea tehnologiei UAV in cercetari foarte diverse, de la analiza potentialului turistic din zone nevalorificate, la studierea unor areale forestiere, a unor culturi cerealiere sau la proiecte in domeniul energiei. Avem inclusiv aplicatii in domenii precum Arte vizuale sau Jurnalism. Numarul de proiecte inscrise in competitie si, mai ales, temele acestor cercetari sunt inca o dovada ca Romania este o tara plina de tineri talentati, cu idei originale si cu initiativa, care au nevoie, insa, sa fie incurajati in demersurile lor”, a  declarat Bogdan Nedelcu, Solutions Manager TeamNet International.

Bucurestiul conduce in topul oraselor cu cele mai multe proiecte inscrise, urmat de Iasi, Brasov, Timisoara, Cluj-Napoca, Bacau, Suceava si Constanta. Participantii concureaza fie individual, fie in echipe de cate maximum cinci membri, cei mai multi dintre ei provenind de la specializarile Geografie, Agricultura, Silvicultura si Urbanistica.

Competitia Eye in the Sky face parte din programul Think ‘n’ Do dezvoltat de TeamNet. Un alt proiect academic din cadrul Think ‘n’ Do este Sky Senzor, care consta in dezvoltarea de aplicatii hardware si software pe baza imaginilor video obtinute cu ajutorul senzorilor instalati pe avioanele de tip UAV. Autonomous UAVs vizeaza realizarea unei platforme de management pentru UAV-uri care sa permita executarea unor misiuni de catre un avion sau un grup de avioane cu caracter autonom. Opinion Mining & Big Data abordeaza teme legate de analiza volumelor mari de date si a textelor generate in zilele noastre.

Pe langa aceste programe de cercetare academica, TeamNet are unul din cele mai mari programe de internship din tara, astfel ca, pe parcursul anului trecut, 54 de persoane au beneficiat de internshipuri platite in cadrul acestei companii.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.