Telefoane cu eticheta ecologica – Eco Scor, in portofoliul Vodafone

Compania Vodafone Romania a inceput procesul de adaugare a etichetei ecologice – Eco Scor telefoanelor din portofoliu. Eticheta include o nota de la 1 la 5, in functie de eficienta ecologica a fiecarui terminal. Impactul cel mai mare asupra mediului este punctat cu 1, in timp ce dispozitivele ce primesc nota 5 influenteaza cel mai putin mediul inconjurator. Notarea se face in functie de punctajul obtinut in urma evaluarii a 162 de criterii. Dintre acestea, 106 vizeaza produsul, iar 56 iau in calcul activitatea producatorului.

 „Eco Scor este o eticheta care indica masura in care mediul inconjurator este afectat de procesele de productie, functionare si reciclare ale unui telefon. De asemenea, eticheta este o metoda utila de a informa clientii asupra eficientei ecologice pe care o au telefoanele utilizate”, spun reprezentantii Vodafone Romania.

Punctajul final ia in calcul doua componente: evaluarea produsului, ce reflecta impactul pe care telefonul il are asupra mediului, si evaluarea corporativa. Astfel, evaluarea produsului se bazeaza pe o serie de aspecte principale, cum ar fi: extragerea resurselor, productia, transportul, utilizarea si ciclul de viata. Evaluarea corporativa are ca principale criterii etica si gestiunea lantului de aprovizionare, prevenirea poluarii, modul de extragere a mineralelor si standardele muncii.

Coeficientul Eco Scor nu influenteaza pretul final al unui terminal, iar eticheta are ca singur rol asigurarea transparentei eficientei ecologice, pentru fiecare produs in parte. Terminalele care inca nu au o eticheta finalizata sunt in curs de evaluare.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.