Telekom finanteaza cu 70.000 de euro 10 proiecte inscrise pe platforma Teimplici.ro

teimplici.roTelekom Romania a selectat cele 10 proiecte castigatoare in cadrul celei de-a doua editii a programului Teimplici.ro. Acestea care vor primi fonduri totale de 70.000 de euro din partea companiei in cursul anului 2016. In acest an 133 de ONG-uri au inscris proiecte pe platforma Teimplici.ro. Prin intermediul acestui program, Telekom si-a propus anul acesta sa identifice proiecte implementate in comunitati cu ajutorul noilor tehnologii informatice in domeniile educatie, sanatate, mediu, inovatie, dezvoltare si protectie sociala.

Ruxandra Voda, Telekom Romania„Le multumim tuturor organizatiilor care au inscris proiecte la editia din acest an a programului Teimplici.ro, juriului care a avut sarcina dificila de a alege 10 castigatori, precum si celor care ne-au sustinut si cred in initiativa noastra. Proiectele castigatoare sunt din domenii diverse si, prin initiativele pe care le propun, pot sustine in total aproape 250.000 de beneficiari. Ne dorim ca platforma Teimplici.ro sa creasca de la an la an si sa reuneasca un numar tot mai mare de ONG-uri, in folosul comunitatilor”, a declarat Ruxandra Voda, Director Comunicare al grupului de companii Telekom Romania.

Proiectele castigatoare din acest an sunt:

  • „ALERT – Campanie de prevenire a pierderilor de vieti omenesti in urma unui cutremur de intensitate ridicata” al Asociatiei Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala (CRIDL). Proiectul urmareste sa previna pierderea de vieti omenesti in urma unui cutremur de intensitate ridicata, mobilizand puterea de generare de informatii de catre cetateni, prin platforme colaborative online, pentru a creste gradul de constientizare asupra pericolului si a mobiliza fonduri si implicare din partea sectorului public. Asociatia va dezvolta o platforma de crowd sourcing de informatii culese de cetateni si voluntari cu privire la cladirile aflate cu risc seismic din Bucuresti.
  • „Copiii scriu, noi raspundem” al Asociatiei Telefonul Copilului. Proiectul consta in dezvoltarea unei platformei online de consiliere, disponibila 7 zile din 7, 24 de ore din 24, care sa asigure copiilor stabilizare psiho-emotionala, consiliere psiho-sociala si facilitarea interventiei institutiilor abilitate in situatiile grave de incalcare a drepturilor copiilor.
  • „E-Scoala de spital”, propus de Asociatia P.A.V.E.L. Scopul proiectului “E-Scoala de spital” este de a crea o platforma online (e-scoaladespital.ro) pentru a imbunatati calitatea procesului educational prin promovarea accesului copiilor cu boli somatice grave si cu nevoi educationale speciale la forme de educatie formala si informala adaptate.
  • „Edulier – Sala Digitala interactiva pentru copiii cu dificultati de invatare“, inscris de Asociatia EDULIER. Proiectul isi propune sa ajute copiii cu dislexie, atat in faza de diagnostic, cat si in cea de instruire si recuperare (prin ateliere de invatare interactiva, tactica, cu facilitare grafica, cu implicarea copiilor in mod pozitiv si activ). Sala digitala interactiva poate fi replicata la nivelul oricarei unitati de invatamant ce lucreaza cu copii cu cerinte educationale speciale (CES), incluzand atat copii cu dificultati de invatare, precum si copii cu ADHD, autism, depresie, sindrom DOWN.
  • „Mai aproape de natura si oamenii locului prin experiente emotionale in Centrul de vizitare Colinele Transilvaniei” al Asociatiei WWF Programul Dunare Carpati. Proiectul are ca obiectiv elaborarea unei aplicatii interactive care va permite descarcarea de informatii pe device-urile mobile ale turistilor, precum harti, trasee de drumetie sau bicicleta, date de contact, calendar de evenimente si va oferi un sistem de feedback prin care turistii pot transmite o parte din experienta lor prin fotografiile pe care le fac in timpul calatoriei, planificarea personalizata a traseului in functie de interesele fiecarui vizitator.
  • „MERCI la sat”, un proiect propus de Merci Charity Boutique. Obiectivul proiectului este crearea unui laborator de informatica cu acces la internet si softuri educationale pentru scolile din satele Cund si Bahnea din judetul Mures, unde invata 140 de copii din clasele 0-VIII.
  • „Mobile START Internship”, al Asociatiei Junior Achievement Romania, un parteneriat educational initiat de asociatii de afaceri, ambasade, companii multinationale si sprijinit de Guvernul Romaniei, universitati si asociatii studentesti, care are ca obiectiv sa stimuleze tinerii sa acceseze programe de internship si consiliere in cariera, facilitand interactiunile dintre acestia si organizatiile/entitatile care ofera programe de practica si traininguri, prin intermediul unei platforme mobile web, accesibile, rapide.
  • „Galantom de ziua ta/Daruieste ziua ta”, propus de Envision Romania. Proiectul isi propune constructia unui micro-site pe domeniul platformei galantom.ro, prin care utilizatorii pot ca de ziua lor sa-si indemne prietenii sa doneze catre un proiect social banii pe care acestia i-ar fi cheltuit pentru cadouri.
  • „Green Living”, inscris de Asociatia MaiMultVerde, consta in realizarea aplicatiei Green Living – 365 de moduri in care poti avea un stil de viata sustenabil, care ofera utilizatorilor sugestii de actiuni concrete prin care acestia pot contribui la adoptarea unui stil de viata verde sustenabil si monitorizarea acestor actiuni, iar, la finalul anului, generarea unui bilant care va determina cat de verde / sustenabil este utilizatorul.
  • „Resurse educationale online pentru profesori si scoli”, al Fundatiei Noi Orizonturi. Scopul proiectului este dezvoltarea unor instrumente digitale moderne pentru profesorii care doresc sa se implice in activitati extracurriculare ce dezvolta abilitati de viata in randul tinerilor, complementare competentelor dobandite in scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.