TELUS Days of Giving 2019: 700 de maini au lucrat la construirea Centrului Comunitar Buftea

TDOG2019 - TelusAproximativ 350 de membri ai echipei TELUS International au lucrat, in cadrul celei de-a saptea editii a TELUS Days of Giving, la constructia Centrului Comunitar Buftea. Proiectul, initiat de Habitat for Humanity Romania in 2018, va deservi copiii defavorizati din comunitatea locala, facilitandu-le accesul la sprijin educational si prevenind absenteismul scolar.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect vor fi 200 de copii cu risc de abandon scolar din cauza problemelor sociale si economice cu care se confrunta familiile acestora. Centrul Comunitar Buftea le va oferi activitati de tip after-school, ateliere, mese calde, precum si consiliere psihologica. Elevii invata la doua scoli publice din Buftea, iar activitatile centrului raspund nevoilor lor, pe langă curricula scolara.

In 2018, TELUS International a fost printre primele companii care au pus bazele fundatiei Centrului Comunitar BufteaTDOG2019_telus, iar pe 22 iunie, 350 de membri ai companiei s-au intors pe santier pentru a finaliza constructia, prin ridicarea si tencuirea peretilor.

Proiectul este parte a angajamentului pe termen lung al TELUS International — o data pe an, membrii companiei lasa deoparte activitatile obisnuite de birou si isi doneaza timpul unei cauze din comunitate, lucrand impreuna pentru a construi scoli sau pentru a renova centre pentru tineret si orfelinate. Proiectul se diferentiaza prin faptul ca voluntarii se dedica in timpul lor liber, in weekend, pentru o cauza cu care rezoneaza – orientata catre educatie, sanatate sau mediu.

Jeff- Puritt-TELUSFaptul că am crescut intr-o tara din lumea a treia, precum Tanzania, unde mi-am petrecut primii sapte ani de viata a avut un impact puternic asupra viziunii mele asupra lumii, inca de cand eram foarte mic. Sunt conștient atat de suferinta din unele comunitati, cat si de necesitatea de a aborda inegalitatile sociale si de a initia schimbari semnificative in tarile in care activam. Ca lider al TELUS International, ma consider privilegiat sa am oportunitatea de a face aceste lucruri peste tot în lume”, a declarat Jeffrey Puritt, Presedinte si CEO al TELUS International.

In Romania, primul eveniment TELUS Days of Giving a avut loc in 2013, iar de atunci acesta a fost organizat in sapte locuri diferite din tara, printre care centrele de plasament Pinocchio si Ciresarii din Bucuresti, scoli publice din Ferentari si din satul Plopsor din judetul Dolj, primele centre socio-medicale ale HOSPICE Casa Sperantei din Adunatii-Copaceni, pentru doi ani la rand, precum si Centrul Comunitar Buftea în parteneriat cu Habitat for Humanity in 2018 si 2019.

In cadrul evenimentelor locale TELUS Days of Giving, peste 2000 de angajati  au dedicat peste 15.000 de ore de voluntariat

TELUS International si Habitat for Humanity impartasesc aceleasi valori in ceea ce priveste facilitarea accesului la educatie ca mijloc pentru oferirea unui viitor mai bun copiilor aflati in dificultate.

roberto_patrascoiu - habitatIn cadrul Habitat for Humanity, lucram acolo unde conteaza cel mai mult: in inima comunitatii, alaturi de cei in dificultate. Suntem recunoscatori sa avem alaturi TELUS International — un partener atat de devotat si dedicat – si care impartaseste aceleasi valori pe care si noi le pretuim: sprijinirea si colaborarea cu cei vulnerabili. Pe masura ce am ridicat peretii centrului, caramida cu caramida, pe santierul din Buftea, au fost daramati atat de multi pereti invizibili de segregare sociala si acces inegal la educatie. Aceasta este, cu adevarat, puterea fortelor unite cu scopul de a construi speranta pentru cei care au atat de mare nevoie de ea”, a spus Roberto Patrascoiu, Director National al Habitat for Humanity Romania.

Anul acesta, TELUS International a alocat 50.000 de euro pentru acest proiect. Odată finalizata constructia, Asociatia Hercules va gestiona functionarea centrului.

Pe langa evenimentele TELUS Days of Giving, compania a infiintat cinci fundații TELUS International în Romania, Bulgaria, El Salvador, Guatemala si Filipine, iar fiecare dintre acestea distribuie cate 100.000 de dolari anual pentru a finanta proiecte caritabile locale axate pe sanatate, educatie si mediu, avand drept scop obtinerea unor rezultate pozitive pentru cetateni.
De la infiintarea sa, fundatia TELUS International din Romania a donat 230.000 de dolari, finantand 51 de proiecte.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.