Tetra Pak a anuntat ca a facut progrese in realizarea obiectivelor de mediu

Tetra PakTetra Pak, lider mondial in solutii de procesare si ambalare a alimentelor, a anuntat ca a facut progrese semnificative in 2013 pentru atingerea obiectivelor de mediu stabilite pentru 2020. Compania s-a concentrat pe dezvoltarea de produse sustenabile, a redus amprenta de carbon pe intregul lant de productie si a marit procentul de reciclare a ambalajelor sale. Fiind o companie certificata de catre Forest Stewardship Council (FSC), Tetra Pak si-a luat angajamentul de a folosi carton provenind din paduri administrate responsabil si din surse controlate si are ca obiectiv sa foloseasca 100% carton certificat FSC. Astfel, Tetra Pak a crescut furnizarea de cartonTetra_Pak_capac_din_materiale_regenerabile_bio_based_LightCap30 certificat FSC la 41% in 2013, fata de 38% in 2012. In tot acest timp 32 de miliarde de ambalaje certificate FSC au ajuns la consumatori anul trecut, ceea ce reprezinta o crestere de mai mult de 5 miliarde comparativ cu 2012.

Claes Du Rietz, Vicepresedinte de Mediu Tetra Pak“Atingerea excelentei in protectia mediului este un obiectiv strategic al companiei pana in 2020, deoarece noi credem ca este vitala pentru viitorul companiei si a clientilor nostri. Performanta de mediu este una dintre tintele de care tinem cont in fiecare pas al operatiunilor noastre, de la furnizorii nostri, dezvoltarea sistemelor de procesare si ambalare, la serviciile si sustinerea oferite clientilor nostri. De aceea continuam sa avem succes in atingerea tintelor ambitioase de mediu”, a declarat Claes Du Rietz, Vicepresedinte de Mediu Tetra Pak.

Totodata, pe termen lung, Tetra Pak isi propune sa dezvolte un ambalaj care sa provina 100% din resurse regenerabile. In 2013, compania a facut un pas important prin lansarea LightCap 30, un capac din polietilena de inalta densitate (PEID) fabricata din trestie de zahar. Astfel, din portofoliul companiei, in 2013 peste 1,1 miliarde ambalaje cu acest tip de inchidere au ajuns pe piata, aproape dublu fata de 2012.

Reducerea amprentei de mediu

Tetra Pak si-a stabilit obiectivul de a pastra amprenta de carbon pana in 2020 la nivelul celei din anul 2010, chiar daca isi extinde operatiunile. Pentru a realiza acest lucru, au fost introduse o serie de initiative, inclusiv dezvoltarea si auditarea unui sistem de masuraTetra_Pak_Campanie FSC Romania 2013re si raportare aliniat standardului Green House Gas Protocol Corporate Value Chain (Standardul de masurare a emisiilor de gaze cu efect de sera). In perioada 2010 – 2013, Tetra Pak a redus emisiile in operatiunile proprii cu 2000 de tone de dioxid de carbon echivalent, desi a inregistrat o crestere cu 12% a numarului de ambalaje vandute.

Tetra Pak anunta prin CDP (cunoscut ca Proiectul de comunicare a emisiilor de carbon) progresul inregistrat in 2013 si anume imbunatatirea scorului CDP de la 77 la 91, care este considerat unul foarte mare comparativ cu scorul mediu al industriei de 49. CDP este o organizatie nonprofit care sustine companiile prin masurarea, administrarea si comunicarea informatiilor importante despre protectia mediului.

De asemenea, 2013 a fost anul de lansare a unui numar de inovatii in materie de echipamente si servicii care au venit iTetra_Pak_with_FSC_2012n sprijinul clientilor pentru a-si reduce amprenta de carbon. De exemplu, Tetra Alcross RO Lite a fost pusa la dispozitia producatorilor mici si mijlocii de branzeturi pentru a transfoma apa in exces dintr-un deseu intr-un produs. Tetra Vertico, o noua generatie de unitate de transfer de caldura, a fost lansata pentru a imbunatati eficienta energetica de incalzire si racire a unei vaste categorii de produse alimentare gata preparate. A fost introdus TPMS (Tetra Pak Maintenance System) On-line pentru a furniza mentenanta masinilor in functie de starea fiecareia in locul unui calendar standardizat, ceea ce a imbunatatit semnificativ eficienta si a optimizat performanta.

Cresterea gradului de reciclare a ambalajelor

Tetra Pak si-a asumat angajamentul de a creste gradul de reciclare a ambalajelor de carton de bauturi folosite, prin dublarea ratei de reciclare pana in 2020 la 40%, concentrandu-si eforturile asupra cresterii nivelului de informare a consumatorilor, impartasind din cunostintele si experienta sa, facilitand infrastructura de colectare si sustinand dezvoltarea tehnologiei de reciclare.

In 2013, aproximativ 43 de miliarde de ambalaje Tetra Pak au fost reciclate la nivel global, adica 24,5%, cu cca 4 miliarde mai mult decat in 2012. Una dintre pietele care au facut progrese semnificative in infrastructura de colectare este cea din Statele Unite ale Americii, unde rata de acces a consumatorului la infrastructura de reciclare a crescut de la 41% la 48% in perioada 2012-2013, fiind extinsa la cca 7,9 milioane de noi gospodarii.

Reciclabilitatea ambalajelor face parte din inovatiile Tetra Pak. In 2013, compania a lansat Tetra Evero Aseptic 1000 Separable Top, un ambalaj conceput pentru a permite consumatorilor sa colecteze selectiv prin separarea cu usurinta a partii superioare de plastic de mansonul de carton al ambalajului.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.