Tetra Pak a livrat clientilor anul trecut peste 1,1 miliarde de ambalaje cu capace bio

Tetra_Pak_MilkTetra Pak, lider in solutii de procesare si ambalare a produselor alimentare, a dat publicitatii Raportul de Sustenabilitate, ce evidentiaza realizarile companiei in 2013. Conform acestuia, Tetra Pak a continuat sa fie lider in industria de profil in ceea ce priveste ambalajele complet regenerabile. In 2013, 1,1 miliarde de ambalaje cu capace bio (realizate din plastic obtinut din trestie de zahar) le-au fost livrate clientilor, aproape dublu fata de nivelul din 2012. Mai mult, anul trecut, peste 64 de milioane de copii din 63 de tari ale lumii au beneficiat de 8,3 miliarde de portii de bauturi in ambalaje Tetra Pak, distribuite in cadrul progTetra_Pack_ bio_based_LightCap_30_milkcartonramelor de nutritie in scoli. Tetra Pak a furnizat peste 615 milioane de cutii pentru porțiile de lapte distribuite in scolile din Uniunea Europeana anul trecut.

Dennis Jönsson, Presedinte si CEO - Tetra Pak Group“Brandul Tetra Pak se intemeiaza pe o promisiune: Protejeaza ce e bun. In esenta, aceasta inseamna protejarea produselor alimentare si este o promisiune aflata in centrul strategiei noastre de business de foarte mult timp. Dar inseamna si protejarea oamenilor: a angajatilor nostri, a comunitatilor in care operam, a societatii in general. Inseamna, de asemenea, protejarea viitorului prin dezvoltarea de produse si servicii care vor contribui la cresterea viitoare a clientilor nostri, dar si prin desfasurarea activitatii intr-o maniera care protejeaza viitorul planetei noastre”, a declarat Dennis Jönsson, Presedinte si CEO – Tetra Pak Group.

La nivel global, compania a extins procentul de ambalaje din carton cu certificare FSC la 41%, in crestere de la 38% in 2012. In Romania, comparativ cu anul 2013, cand Tetra Pak a Tetra Paklansat primul ambalaj cu certificare FSC pentru brandul Activia al Danone, in 2014 inca 6 mari producatori de lactate si bauturi racoritoare au ales sa adere la valorile FSC, alegand ambalaje din carton cu certificare FSC pentru produsele lor: Albalact (pentru laptele Zuzu si Fulga), Lactalis (pentru smantana LaDORNA si laptele distribuit in programul Cornul si laptele), Friesland (pentru laptele UHT Milli), Lactag (pentru laptele Lactag), Parmalat (pentru sucul Santal 2L), Simultan si Ilvas (pentru laptele distribuit in cadrul programului Cornul si laptele).

Protectia si siguranta alimentara au continuat sa fie prioritare pentru Tetra Pak, in egala masura cu dezvoltarea de produse inovative, care sa raspunda cerintelor mereu in schimbare ale consumatorilor si procesatorilor. Acest lucru a fost demonstrat odata cu lansarea ultimei versiuni a Tetra Therm Aseptic Flex, o unitate de procesare aseptica pentru tratamentul UHT al produselor lactate si a altor produse alimentare. Un alt exemplu il constituie introducerea procesului de pasteurizare pentru sucurile cu grad inalt de aciditate, care poate fi realizat la 80ºC, aducand procesatorilor atat beneficii financiare, cat si de mediu, prin reducerea cu 19% a consumului de energie.

Tetra Pak Group_ Sustainability Update Report 2014.pdf

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.