Tetra Pak a vandut peste 500 de miliarde de ambalaje certificate FSC

Tetra Pak package FSC labelTetra Pak a livrat pana acum la nivel global peste 500 de miliarde de ambalaje certificate cu sigla Forest Stewardship Council (FSC), marcand un moment de referinta in demersurile companiei de a promova utilizarea responsabila a resurselor si de a contribui la economia circulara cu emisii reduse de dioxid de carbon.

De la lansarea in 2007 a primului ambalaj Tetra Pak certificat FSC, impreuna cu reteaua de magazine J Sainsbury, numarul de ambalaje de carton cu sigla FSC a crescut constant an de an, iar ritmul s-a accelerat in ultimii trei ani.

Mario Abreu“Dat fiind ca am obtinut certificarea intregului lant de custodie pentru toate operatiunile noastre, putem furniza ambalaje certificate FSC de oriunde din lume. Schimbarile climatice si limitarea resurselor au un impact considerabil asupra societatii si asupra industriei alimentare. FSC sprijina direct administrarea sustenabila a padurilor, asa cum este prevazuta in Obiectivul 15 de Dezvoltare Durabila (ODD 15), contribuind de asemenea si la masuri privind celelalte 14 ODD. In continuare ne vom asigura ca fiecare furnizor se angajeaza sa creasca si sa mentina gradul de certificare FSC la peste 70%”, a declarat Mario Abreu, Vicepresedinte pentru Sustenabilitate la Tetra Pak.

Mediul inconjurator reprezinta o preocupare majora pentru consumatori si se asteapta sa devina un subiect tot mai important in urmatorii ani. Un studiu recent Tetra Pak arata ca exista o tendinta de crestere continua a interesului consumatorilor fata de problemele de mediu, unul din doi consumatori cautand in prezent sigle de certificare ecologica pe produsele pe care le cumpara.

Numarul consumatorilor care cauta sigle de certificare ecologica atunci cand cumpara un produs este in crestere, de la 37% in 2013 la 54% in 2019.

Recunoscuta pe scara larga drept cel mai inalt standard global de certificare pentru managementul padurilor, sigla FSC da posibilitatea consumatorilor sa aleaga branduri care sprijina administrarea sustenabila a padurilor; 30% dintre consumatori la nivel global au vazut sau au auzit despre eticheta FSC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.