Tineri pentru Tineri: De Ziua Mondiala a Sanatatii „Indrazneste sa fii mare!”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii (7 aprilie), Fundatia Tineri pentru Tineri a organizat activitati de informare a tinerilor in ceea ce priveste comportamentele sanatoase si de prevenire, ca parte a campaniei ”Indrazneste sa fii mare!”. Activitatile au fost organizate in 15 judete din tara, cu ajutorul unei echipe de 450 de voluntari (aproximativ 30 de voluntari/judet) instruiti pentru a discuta cu tinerii despre comportamentele responsabile in sanatate. Prin aceasta serie de activitati, Fundatia Tineri pentru Tineri s-a alaturat organizatiilor din intreaga lume care au marcat Ziua Mondiala a Sanatatii. La finalul zilei, peste 1.500 de tineri romani au aflat mai multe informatii despre cum sa aiba grija de sanatatea lor.

„Pe parcursul intregii zile de duminica, in parcurile si barurile din 15 judete, tinerii au putut discuta cu voluntarii Fundatiei Tineri pentru Tineri despre lucrurile care ar putea avea efecte benefice asupra sanatatii si au fost motivati prin activitati de tip non-formal sa adopte comportamente responsabile, fiind urmarite teme precum infectii cu transmitere sexuala, HIV/SIDA, contraceptie, sarcina si parentalitate, clarificarea valorilor si luarea deciziilor, anatomie si fiziologie, implicare activa si comunicare in sexualitate”, au declarat initiatorii actiunii.

In fiecare an, in ziua de 7 aprilie, data la care s-a fondat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), se serbeaza Ziua Mondiala a Sanatatii. In anul 2013, tema campaniei a fost verificarea periodica a presiunii sangelui prin control medical. Astfel, adultii au fost indemnati sa mearga regulat la medic pentru a-si verifica presiunea sangelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.