Tot mai multe ONG-uri se implica in Sanatatea Copiilor

Fundatia pentru Comunitate, organizatorul programului MOL pentru Sanatatea Copiilor, a inregistrat 99 de solicitari din 25 de judete, reprezentand o crestere de 33 % fata de editia precedenta. Cele mai multe proiecte au fost trimise din Bucuresti, Cluj, Harghita, Constanta, Brasov, Mures, Bacau si Iasi.

„Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor a ajuns sa fie marcat in calendarul tuturor ONG-urilor din domeniul sanatatii, si sper ca beneficiile acestuia se vad si in starea de sanatate a copiilor”, a declarat Árpád Gazda, presedinte al Fundatiei pentru Comunitate.

Prin Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor pot obtine sprijin financiar organizatiile non-profit care deruleaza proiecte de terapie emotionala sau terapie prin arta pentru copii care sufera de boli cronice, sunt afectati de dizabilitat sau se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave. La editia din 2009 a acestui program, 16 astfel de organizatii au beneficiat de sprijin in valoare totala de 255.000 lei. La editia din 2010 bugetul de 300.000 de lei a fost acordat unui numar de 20 de organizatii.  In 2011 programul are un buget de 300.000 de lei.

Proiectele depuse vor fi evaluate de un juriu de specialitate, lista castigatorilor urmand a fi aprobata de Consiliul Director al Fundatiei pentru Comunitate. Rezultatele programului vor fi publicate pana la data de 30 noiembrie pe site-urile www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.