Toyota avertizeaza: SMS-urile la volan sunt mai periculoase decat alcoolul

Toyota Romania a dat startul campaniei de responsabilitate sociala „Don’t text & drive”, prin care soferii sunt avertizati asupra pericolelor din timpul condusului. Studiile arata ca folosirea telefoanelor mobile in timpul condusului creste riscul de accidente rutiere cu 50%. In acelasi timp, una dintre principalele cauze ale accidentelor produse in coloana (12,8%), precum si ale celor in care este implicat un vehicul mare, se intampla din cauza neatentiei. Ideea de la care a pornit campania este aceea ca trimiterea de SMS-uri in timpul condusului este o actiune mai periculoasa decat condusul sub influenta alcoolului. Toyota s-a angajat sa dezvaluie acest adevar si sa educe atat soferii, cat si pietonii pentru a evita accidentele rutiere.

“Au fost analizate 624 de acidente in care au fost implicate si vehicule mari, iar rezultatele principale ne arata ca folosirea telefonului mobil la volan distrage atentia la nivel fizic – prin folosirea mainilor pentru tastare; la nivel vizual – prin citirea de pe ecran; la nivel auditiv – prin sunetul telefonului si la nivel cognitiv. Una din patru persoane implicate in accidente ajunge sa fie spitalizata din cauza folosirii telefoanelor mobile la volan, iar cei care folosesc foarte mult aceste dispozitive in timp ce conduc sunt de doua ori mai expusi accidentelor decat aceia care reduc la minim aceasta activitate”, spun initiatorii campaniei.

Dezvoltata sub sloganul „Cand esti la volan, sms-urile sunt mai periculoase decat alcoolul”, campania include trei spoturi radio cu scenarii diferite din viata reala si se adreseaza publicului larg de toate varstele. Spoturile vor fi difuzate pe posturile Kiss FM, Magic FM, Rock FM si Pro FM in perioada 16 si 30 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.