Transavia: Programul educational „Ora de nutritie” se desfasoara la nivel national

Transavia_Ora_de_Nutritie_2014_Colegiul George Baritiu Cluj-Napoca (1)Compania Transavia a decis ca programul educational „Ora de nutritie”, derulat initial in Bucuresti, sa fie extins in acest an la nivel national, in mai multe unitati de invatamant preuniversitar. Programul a debutat la colegiile Emil Racovita si George Baritiu din Cluj-Napoca. Acesta a continuat ulterior in Timisoara la Colegiul National Banatean si in cadrul liceului Grigore Moisil. De asemenea si elevii scolii gimnaziale Alexandru cel Bun si ai colegiului Richard Wurmbrand din Iasi au aflat informatii benefice despre importanta abordarii unui stil Transavia_Scoala Gimnaziala Alexandru cel Bun Iasi (1)de viata sanatos. Pana in prezent peste 500 de elevi au participat la lectii de nutritie.

„Obiceiurile sanatoase ar trebui sa fie invatate inca de la varste fragede, atat in familie, cat si la scoala. Aflati in perioada de crestere, copiii trebuie sa aiba un meniu diversificat, structurat pe mese regulate si portii moderate. Alimentatia sanatoasa combinata cu exercitiile fizice trebuie sa devina un stil de viata.”, a declarat Prof. Dr.Nicolae Hancu, specialist in nutritie si Membru de Onoare al Academiei Romane.

La orele de nutritie au participat zeci de copii din clasele IV – VII. Sub indrumarea specialistilor elevii au reconstituit meniul unei zile, invatand ce preparate trebuie sa consume la fiecare masa, ce alimente trebuie sa evite, cum trebuie sa aleaga corect produsele disponibile in magazine si ce presupune un stil de viata sanatos.

Programul „Ora de nutritie” va continua pana la sfarsitul anului si in alte scoli din Bucuresti si din tara.

Transavia desfasoara in mod frecvent o serie de actiuni menite sa vina in sprijinul comunitatii. Recent, compania a sustinut financiar mondernizarea sectiei de chirurgie a Spitalului Judetean Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.