Transavia promoveaza alimentatia sanatoasa in randul elevilor

transavia.Nicolae HancuTransavia continua si in acest an programul national educational „Ora de Nutritie”. Initiat la finalul anului 2013, programul are drept scop promovarea alimentatiei sanatoase in randul elevilor din invatamantul preuniversitar si se bucura de sustinerea domnului Prof. Dr. Nicolae Hancu, specialist in nutritie si Membru de Onoare al Academiei Romane. De la demararea proiectului pana in prezent, sute de copii din mai multe orase din tara au beneficiat de lectii specializate de nutritie, in cadrul carora au aflat informatii importante despre alimentatia sanatoasa, precum si despre cum pot fi afectati in cazul nerespectarii meselor principale ale zilei.

Nicolae HancuComportamentul alimentar se invata din copilarie. In plus, niciodata nu trebuie sa privim alimentatia izolat, ci sa o includem in conceptul complex de “stil de viata”. Este raspunderea noastra sa ne invatam copiii sa aiba un stil de viata sanatos prin alimentatie, activitate fizica si odihna. Din acest motiv, consideram ca scoala este cel mai potrivit loc unde cei mici sa invete despre nutritie, pentru a afla informatii verificate, care au la baza un temei stiintific”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hancu.

Anul acesta programul educational va continua in Oradea, Brasov, Sibiu si Craiova, dupa ce, in anii precedenti, sute de elevi din Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi au beneficiat de lectiile de nutritie predate de domnul Prof. Dr. Nicolae Hancu si au reconstituit meniul unei zile, invatand ce preparate trebuie sa consume la fiecare masa, ce alimente trebuie sa evite, cum trebuie sa aleaga corect produsele disponibile in magazine si ce presupune un stil de viata sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.