Trei banci comerciale sustin accesul la educatie pentru copii din comunitati vulnerabile

Teach for RomaniaBCR, Raiffeisen Bank si UniCredit Bank au semnat un parteneriat cu organizatia Teach for Romania, prin care se are in vedere sustinerea invatamantului in comunitati cu provocari socio-economice. Parteneriatul cu cele trei banci comerciale s-a concretizat sub forma unor investitii de aproape 70.000 de euro. Banii vor fi utilizati pentru recrutarea, formarea si sustinerea candidatilor selectati pentru a deveni profesori sau invatatori pentru o perioada de 2 ani de zile, precum si pentru asigurarea unui nivel de educatie cTeach for Romania 2015at mai ridicat pentru copiii din comunitatile vulnerabile. Astfel, pentru anul scolar 2015- 2016 Teach for Romania si-a propus sa extinda reteaua de profesori si invatatori de la 18 la 39.

Paul Ursaciuc, VicePresedinte Operatiuni & IT in cadrul BCRToata lumea vorbeste despre performantele sistemului de invatamant finlandez. Cred ca principalul factor al acestui sistem este calitatea profesorilor, care vine si din prestigiul acestei profesii in comunitate, care la randul sau determina studentii buni sa aleaga meseria de profesor. Sunt mandru ca putem sprijini aceasta investitie in educatie”, a declarat Paul Ursaciuc, VicePresedinte Operatiuni & IT in cadrul BCR.

Bogdan Popa, VicePresedinte Raiffeisen Bank.Noi incercam prin diferite actiuni sa dezvoltam comunitatile in care activam. Daca vrem sa progresam ca tara si societate clar avem nevoie de un sistem educational mai avansat”, a declarat Bogdan Popa, VicePresedinte Raiffeisen Bank.

 

Septiumiu Postelnicu, VP Global Bankig Solutions UniCredit BankAcest tip de suport si demers se va intinde pe durata indelungata. Sa speram ca se vor alatura si alte banci, dar si alte companii. Este pentru prima data cand un sector isi uneste fortele in sustinerea educatiei”, a declarat Septimiu Postelnicu, VicePresedinte Global Banking Solutions UniCredit Bank.

 

Teach for Romania este un program cu impact transformational in sistemul educational romanesc, la scara larga si pe termen lung. La finalul celor doi ani de predare la clasa, invatatorii si profesorii absolventi ai programului vor fi pregatiti pentru a contribui la crearea unui sistem educational echitabil si de inalta calitate, fie ramanand in educatia formala, fie lucrand in domenii conexe acesteia.

Dupa primul an de activitate, in cadrul programului Teach for Romania 18 profesori au predat in 15 scoli din 7 judete ale tarii si au ajutat astfel peste 2600 de copii din comunitati defavorizate, cu rezultate scolare scazute si rata ridicata de abandon scolar.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.