Turistii rataciti, gasiti mai usor de Salvamont cu sprijinul Vodafone

Vodafone Romania a lansat aplicatia Salvamont, cu ajutorul careia echipele Salvamont pot localiza mai usor turistii care se aventureaza pe trasee montane necunoscute sau care sufera un accident si au nevoie de ajutor. Aplicatia este disponibila in prezent pentru toti utilizatorii telefoanelor Android, indiferent de retea, si poate fi descarcata din Google Play. Special pentru utilizatorii Vodafone, traficul de date in cadrul aplicatiei este gratuit. Persoana care foloseste aplicatia poate notifica in timp real dispeceratul Salvamont, cu ajutorul „tab-ului” SOS, atunci cand are nevoie de ajutor. Echipele Salvamont pot localiza pozitia telefonului, coordonatele geografice si nivelul bateriei. Chiar daca telefonul nu mai este in raza de acoperire a retelei de telefonie folosite, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizarii, iar la prima conexiune in retea, dispeceratul Salvamont va putea vedea din nou coordonatele locatiei utilizatorului.

„Dupa zece luni de la lansarea site-ului mobil m.osalvamont.org, utilizat de peste 40.000 de persoane, ne face placere sa putem oferi iubitorilor de munte un prieten de nadejde care ii poate salva in situatii de urgenta. In plus, atunci cand vrei sa pleci la munte poti afla din aplicatie, informatii utile despre starea partiilor de schi din toata tara, despre vreme sau trasee montane”, a declarat Ovidiu Paraschivescu, Team Leader Applications and Content, Vodafone Romania.

Anual peste 3500 de turisti beneficiaza de asistenta Salvamont pentru rataciri sau accidente suferite pe partiile de schi sau pe trasee montane.

„Cu ajutorul acestei aplicatii, echipele Salvamont pot localiza mult mai simplu acesti turisti care au nevoie de ajutor. Pana in prezent, turistii sunau la 0Salvamont atunci cand aveau nevoie de noi, iar timpul scurs de la primul apel pana la gasirea turistilor putea varia in functie de dificultatea traseului. Acum ii putem localiza mult mai simplu, iar timpul de salvare se reduce considerabil”, adeclarat Mircea Opris, Presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania. 

Totodata, cei care vor sa isi petreaca sfarsitul de saptamana pe partiile de schi, pot afla din timp cele mai importante avertismente montane, informatii despre starea vremii, trasee montane, contactele si locatiile cabanelor din intreaga tara si informatii despre peste 70 de partii de schi din tara.

Vodafone Romania este partener oficial al Asociatiei Montane a Salvatorilor Montani din Romania din 2004, parteneriat desfasurat sub umbrela programului „Parteneriat pentru viata”, program ce sustine proiecte pentru salvarea de vieti omenesti, aflate in situatii de urgenta. Prin intermediul acestuia, Vodafone sprijina serviciile nationale de urgenta SMURD, Salvamont si Salvamar. Din 2004 si pana in prezent, Vodafone a  sprijinit Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania cu 290.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.