CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Ultima saptamana de inscrieri in competitia „Idei din Tara lui Andrei”

Pana luni, 24 iunie 2013, romanii cu spirit de initiativa isi pot inscrie ideile „cu ceva in plus” in competitia “Idei din Tara lui Andrei”. Valoarea finantarilor acordate de Petrom in cadrul competitiei se ridica la 160.000 de euro. In “Idei din Tara lui Andrei” se pot inscrie organizatii neguvernamentale, institutii publice sau de invatamant, dar si persoanele dornice sa rezolve problemele comunitatiiin care traiesc. Acestea pot inscrie proiecte pe www.taraluiandrei.ro pentru unul dintre cele trei domenii: mediu, educatie si dezvoltare comunitara.

Incepand cu 20 mai 2013, romani din intreaga tara au propus Idei din Tara lui Andrei pentru finantare. In acest moment, un sfert din ele vin din partea bucurestenilor. Judetul Arges are in competitie 10% din proiectele inscrise, fiind urmat indeaproape de judetele Maramures si Gorj, cu cate 7,5%. Solutii pentru comunitatile lor au propus si un numar mare si clujenii, constantenii si prahovenii, din partea lor venind cate 5% din ideile care isi propun sa contribuie la dezvoltarea sustenabila a Romaniei.

57% din proiectele inscrise pana in prezent in competitie vizeaza domeniul educatiei, iar peste 30% dintre ele se adreseaza problemelor din zona dezvoltarii comunitare. Jumatate din ideile „cu ceva in plus” vin din partea persoanelor fizice, a romanilor care cred ca pot realiza schimbarea prin forte proprii. Organizatiile neguvernamentale, institutile publice si de invatamant au propus cealalta jumatate a proiectelor.

Evaluarea proiectelor va avea locin perioada 25 iunie- 8 iulie, iar castigatorii vor fi anuntati pe 12 iulie.

Idei din Tara lui Andrei duce mai departe misiunea competitiei de proiecte eco-civice Orasul tau. Aceasta s-a desfasurat intre 2009 si 2012, perioada in care peste 500 de romanii cu contribuit la construirea unei tari mai bunein fiecare zi. Petrom a sprijinit si finantat 66 dintre acestea cu peste 330.000 euro pentru a se transforma in proiecte cu impact pe termen lung.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.