Ultima saptamana de inscrieri la “Premiile Holcim pentru Constructii Durabile”

Premiile_Holcim_Awards_2012_Argint_Reamenajare_Zona_Urbana_Brazilia2Inscrierile proiectelor in cea de-a patra editie a Premiilor Holcim pentru Constructii Durabile se mai pot face pana pe 24 martie 2014, la ora 16:00, ora Romaniei. Competitia ofera premii totale in bani in valoare de 2 milioane de dolari, iar inscrierile proiectelor se pot face online, la adresa www.holcimawards.org, la una dintre cele doua categorii din concurs. Categoria „Main“ se adreseaza  arhitectilor, proiectantilor, inginerilor, proprietarilor de proiecte, constructorilor si firmelor de constructii care ofera solutii durabile la problemele tehnologice, de mediu, socio-economice si culturale care apar in cadrul constructiilor contemporane. Una dintre principalele cerinte ale inscrierii in acest concurs o reprezinta nivelul avansat de proiectare, cu o probabilitate ridicata de executie, iar data inceperii constructiei sa nu fie inainte de 1 iulie 2013.

Cea de-a doua categorie, „Next Generation” vizeaza tinerii profesionisti si studenti, ale caror proiecte contribuie Premiile_Holcim_Awards_2012_Bronz_piscina_Berlinla dezvoltarea durabila in arhitectura, constructii, inginerie civila, peisagistica si proiectare urbana, precum si in domeniul materialelor si tehnologiilor de constructii. Autorii trebuie sa fie nascuti intre 2 iulie 1982 si 24 martie 1996, iar constructia proiectului nu trebuie sa fi inceput inainte de 1 iulie 2013.

Toate inscrierile sunt evaluate de jurii independente din cinci regiuni ale lumii, folosind un set de “criterii cheie” ale constructiilor durabile, ce iau in considerare performanta economica, sociala si de mediu, precum si impactul contextual/estetic si inovatia/transferabilitatea. Expertii internationali sunt reprezentati de Jean-Philippe Vassal (pentru regiunea Europa), Toshiko Premiile_Holcim_Awards_2012_Liceu_Burkina-FasoMori (America de Nord), Bruno Stagno (America Latina), Howayda Al-Harithy (Africa Orientul Mijlociu) si Rahul Mehrotra (Asia Pacific).

Concursul este organizat de Fundatia Holcim pentru Constructii Durabile, cu sediul in Elvetia, desfasurandu-se concomitent in cinci regiuni ale lumii in 2013/14, urmat apoi de o etapa globala in 2015. Anuntarea castigatorii regionali se va realiza in cadrul ceremoniilor Holcim Awards, care vor avea loc la sfarsitul anului 2014 la Moscova (pentru regiunea Europa), Toronto (America de Nord), Medellín (America Latina), Beirut (Africa Orientul Mijlociu) si Jakarta (Asia Pacific).

Mai bine de 40 de tari au concurat, in ultimii 10 ani, cu proiecte diferite si extrem de complexe, care abordeaza o scara variata a temelor, de la asigurarea nevoilor de baza in comunitatile in curs de dezvoltare pâna la solutii tehnice plurivalente. In cadrul editiei anterioare a Premiilor Holcim pentru Constructii Durabile, Romania s-a pozitionat pe locul trei din punct de vedere al numarului de inscrieri, reunind 58 de proiecte si viziuni sustenabile.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.