UNESCO-L’Oréal: Castigatoarele burselor „Pentru Femeile din Stiinta”

UNESCO si L’Oréal au desemnat castigatoarele celei de-a treia editii a programului national de burse „Pentru Femeile din Stiinta”. Astfel, la sectiunea Chimie castigatoare a fost Alina Elena Nicolescu – de la Institutul de Chimie Macromoleculara din Iasi, iar la sectiunea Stiintele Vietii – Simona Gurzu- sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures si medic specialist la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Mures. Fiecare bursa este in valoare de 42.000 de lei. Programul de burse nationale UNESCO – L’Oréal se adreseaza cercetatoarelor cu varsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in cadrul unei institutii acreditate de invatamant superior din tara.

„La ora actuala UNESCO-L’Oréal „Pentru Femeile din Stiinta” reprezinta principalul angajament al grupului L’Oréal in directia responsabilitatii sociale corporatiste. Totodata, insa, acest program reprezinta mult mai mult pentru noi: este o inspiratie, o speranta pentru mai bine, o dorinta de a sustine societatea si excelenta in toate formele ei. In Romania suntem la a treia editie, iar programul reprezinta un angajament pe termen lung in sustinerea progresului stiintific al comunitatii locale”, a declarat Gilles Antoine, Country Managing Director L’Oréal Romania.

2012 este al treilea an consecutiv in care programul de burse naționale UNESCO – L’Oréal „Pentru Femeile din Stiinta” continua sa ofere suport comunitatii stiintifice locale.

“Pentru mii de tinere, pasionate de stiinta, dar care se confrunta adesea cu tot felul de piedici, programul „Pentru Femeile din Stiinta” reprezinta o incurajare concreta, care le da incredere. Carierele feminine in stiinta reprezinta unul din dezideratele UNESCO, stiinta devine astfel mai accesibila si mai ales, mai incluziva”, a declarat Ani Matei, Secretar General – UNESCO.

Perioada de aplicatie pentru cea de a treia editie a programului de burse naționale UNESCO – L’Oréal „Pentru Femeile din Stiința” a durat din noiembrie 2011 pana la finalul lunii martie 2012. Anul acesta au fost inregistrate 31 de aplicatii: 13 in domeniul Chimiei si 18 pentru categoria Stiintele Vietii. Aplicantele provin din mai multe centre universitare ale tarii, printre care Bucuresti, Timisoara, Cluj, Baia Mare, Mures, Iasi. In comparatie cu anul trecut, a fost inregistrata o crestere de 19% in ceea ce priveste numarul de aplicatii.

Lansat in 1998 de L’Oréal Si UNESCO, programul „For Women in Science” a fost primul program prin care activitatea femeilor cercetator a fost recunoscuta la nivel international, prin acordarea unor premii dedicate.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.