UNICEF a lansat un videoclip interactiv pentru a sustine campania #STOPviolentei

Unicef #STOPViolenteiUNICEF a lansat in Romania un videoclip dedicat prevenirii violentei impotriva copiilor ca parte a campaniei globale #STOPviolentei. „Violenta se poate ascunde acolo unde nu te astepti. Chiar si in tine” este mesajul videoclipului interactiv prin care se atrage atentia asupra formelor de violenta ignorate sau tolerate la nivel social. Desi este un fenomen foarte raspandit in Romania, violenta ramane invizibila sau, si mai rau, este considerata un fapt uzual, Violenta60% din populaţie tolerand comportamentul violent in cadrul familiei (2012, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Strategia nationala pentru prevenirea si combaterea fenomenului violentei in familie).

Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania“Din pacate, violenta ramane un subiect tabu, acceptat in mod tacit. Daca alegem sa nu facem nimic, copiii inteleg ca violenta este parte din viata lor, iar acest lucru este inacceptabil. Violenta verbala este cel mai putin constientizata, desi efectele sunt nocive pentru copil si il afecteaza pe termen lung”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania.

Problema principala in depistarea, reducerea si prevenirea violentei asupra copiilor este data de faptul ca majoritatea oamenilor nu constientizeaza consecintele grave pe care anumite gesturi, aparent inofensive, precum tonul ridicat sau chiar indiferenta, le pot avea asupra copilului.

Piesa de pe fundalul videoclipului a fost creata de artistul german Nils Frahm si se numeste Hammers. Regizorul videoclipului este Andreea Paduraru, iar casa de productie Saga Film. Conceptul a fost realizat de Lowe&Partners.

Materialul lansat in Romania se alatura celor din Paraguay, Tanzania, Liberia si Pacific.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.