UNICEF: Maternitatea Bega a fost recertificata Spital Prieten al Copilului

Maternitatea Bega a fost recertificata ca Spital Prieten al Copilului, in urma investitiilor realizate cu sprijinul Spitalului Judetean de Urgenta Timis si al UniCredit Tiriac Bank. Pentru a fi desemnata Spital Prieten al Copilului o maternitate trebuie sa indeplineasca cei Zece Pasi pentru o alaptare de succes, conditii care, toate, au rolul de a sprijini, promova si proteja alaptarea. Cei 10 Pasi reprezinta standarde internationale de ingrijire pentru mama si nou nascut si nu presupun conditii hoteliere speciale sau cheltuieli majore, sunt doar reguli de ingrijire.

Maternitatea Bega a fost inscrisa in Initiativa Spital Prieten al Copilului inca din 1995 si a fost certificata Spital Prieten al Copilului. Din pacate, mai multe dificultati, printre care si cele legate de insuficienta resurselor financiare si umane, au facut dificila mentinerea standardelor. Cu sprijinul financiar al UniCredit Tiriac Bank, Maternitatea Bega a putut sa aplice toti cei Zece Pasi pentru o alaptare de succes si celelalte standarde de practica pentru recertificarea ca Spital Prieten al Copilului.

”Banca noastra are in spate o traditie foarte solida pe zona de responsabilitate sociala, deoarece noi consideram ca este esential sa fim o parte activa din comunitatile in care ne desfasuram activitatea. Parteneriatul cu UNICEF ne onoreaza si ne ajuta sa realizam inca o data acest demers. Ne incurajam clientii sa utilizeze cardul de afinitate UNICEF. Nu numai ca astfel banii lor sunt pe cele mai bune mâini, ci si contribuie la un proiect social cu o valoare adaugata foarte mare, prin donatiile efectuate din banii bancii, cu fiecare tranzactie”, a declarat Anca Nuta, Director Identitate si Comunicare UniCredit Tiriac Bank.

Banca a lansat la sfarsitul anului 2010 primul card de afinitate UNICEF din Romania. Produsul UniCredit Tiriac Bank se adreseaza tuturor celor care, prin utilizarea cardului la comercianti, doresc sa sprijine initiativa UNICEF privind crearea de saloane mama–copil in maternitatile din Romania. UniCredit Tiriac Bank doneaza din veniturile bancii suma ce reprezinta 1% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate cu cardul de afinitate UNICEF la comercianti catre UNICEF. In plus, banca transfera catre UNICEF si 50% din taxa anuala a pachetului de produse UNICEF.

“Ne-am bucurat sa sprijinim Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Timis in eforturile ei de a atinge standardele internationale ale OMS si UNICEF pentru certificarea ca “Spital Prieten al Copilului”. A fost un efort de lunga durata incununat de succes si cu beneficii atat pentru mame si bebelusi, cat si pentru intregul personal care lucreaza aici. As vrea sa multumesc UniCredit Tiriac Bank pentru sprijinul constant acordat UNICEF pentru transformarea maternitatilor din Romania in adevarati prieteni ai copilului, precum si clientilor bancii care sustin promovarea alaptarii prin folosirea cardului de afinitate UNICEF”, a declarat Edmond McLoughney, Reprezentantul UNICEF in Romania.

In prezent, in Romania, sunt inscrise in Initiativa Spital Prieten al Copilului 45 de maternitati din care 31 au statutul Spital Prieten al Copilului. In toate aceste 45 de maternitati se nasc peste o treime din copiii din Romania. In Maternitatea Bega se nasc anual 2.500 de bebelusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.