UNICEF si Camera Deputatilor, parteneriat pentru drepturile copiilor

UNICEF Romania a incheiat un parteneriat cu Camera Deputatilor pentru promovarea drepturilor copilului. Scrisoarea de intentie privind colaborarea dintre cele doua institutii pentru urmatorii ani in beneficiul copiilor din Romania a fost semnata chiar de Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, sarbatorita pe 20 noiembrie. In cadrul parteneriatului, Camera Deputatilor si UNICEF se angajeaza sa sprijine punerea in aplicare si monitorizarea drepturilor copilului in Romania, in regiune si in intreaga lume, inclusiv prin organizarea de dezbateri nationale si internationale. De asemenea, in domeniile de interes comun, Camera Deputatilor si UNICEF se vor informa reciproc si se vor consulta cu privire la progresele facute in respectarea drepturilor copilului.

“Ma bucur ca semnarea acestei scrisori de intentie a avut loc chiar de Ziua Internationala a Drepturilor Copilului ca recunoastere a faptului ca, in ultimii 20 de ani, Romania a facut progrese considerabile in ceea ce priveste respectarea drepturilor copilului. Prin acest parteneriat, Camera Deputatilor si UNICEF vor colabora indeaproape pentru ca toti copiii si, in special, copiii vulnerabili sa se bucure de drepturile lor: sa creasca in familiile lor biologice, sa aiba acces la servicii de sanatate, sa mearga la scoala, sa fie protejati impotriva violentei. Chiar daca mai sunt chestiuni nerezolvate de pe agenda privind drepturile copilului, UNICEF recunoaste ca Romania poate sa ofere exemple de buna practica si sa impartaseasca din experienta sa tarilor din regiune”, a declarat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF in Romania.

Totodata, Camera Deputatilor va sustine initiativele UNICEF in favoarea copiilor si mobilizarea resurselor pentru drepturile copilului, inclusiv prin organizarea de intalniri, conferinte si evenimente.

Copiii din lumea intreaga au dreptul la supravietuire, la dezvoltare, la protectie impotriva oricarei forme de abuz şi exploatare şi la participare deplina la viata familiala, culturala şi sociala. Adultii si guvernele au responsabilitati si obligatii pentru a se asigura ca drepturile tuturor copiilor sunt respectate. In 1989 liderii tuturor tarilor membre ONU s-au intalnit pentru a intocmi acest set de promisiuni pentru copii reunite in Conventia cu privire la Drepturile Copilului, care a fost semnata pe 20 noiembrie. Astfel, aceasta data a devenit Ziua Internationala a Drepturilor Copilului. Romania a fost una dintre primele tari semnatare ale Conventiei.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.