UNICEF si Realitatea TV: Locul fiecarui copil este in familie!

In Romania sunt mii de copii invizibili. Ei sunt copii care nu pot merge la doctor si la scoala, sunt copii care sunt abuzati sau care nu au acte de identitate, sunt copii care au la randul lor copii. Sunt copii care pot fi parasiti de parintii lor. Locul copiilor este in familie, dar 1 din 10 copii este in pericolul de a fi parasit. Conform datelor, serviciile de prevenire sunt de cel putin 10 ori mai ieftine decat cele de protectie. Cu aceeasi suma de bani se pot salva 200 de copii sau se poate plati doar ingrijirea unuia singur.

In acest context, UNICEF a inceput Proiectul “Prima prioritate: niciun copil invizibil”, prin intermediul caruia se vor dezvolta servicii de baza in 64 de comunitati, in care au fost identificati 12.000 de copiii invizibili. Aceasta implica si angajarea unui asistent social in fiecare comunitate, prin prezenta caruia copiii aflati la risc pot fi ajutati la timp. Asistentii sociali impreuna cu autoritatile locali (primari, medici, asistenti, invatatori si profesori, preoti, politisti) ajuta deja acesti copii invizibili. De exemplu, un asistent social a ajutat un tata sa isi ia acasa copilul parasit de mama intr-un centru de plasament. Fiind inconjurat de dragostea tatalui si a bunicii, Vladut este un copil vesel, care abia asteapta sa mearga la scoala la toamna.

Este insa nevoie de importante resurse financiare pentru ca Proiectul Prima prioritate: Niciun copil invizibil sa poata continua si sa fie extins in beneficiul celor mai vulnerabili copii.

Pentru a strange resurse UNICEF cu sprijinul Realitatea TV organizeaza in perioada 23 iunie – 23 iulie 2012 campania de strangere de fonduri: Niciun Copil Invizibil.

Momentul cheie al campaniei este emisiunea Trezeste Romania – Editie speciala in beneficiul UNICEF de vineri, 13 iulie 2012, incepand cu ora 21:00, la Realitatea TV. Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania, va fi gazda emisiunii. Telespectatorii vor avea ocazia sa cunoasca povestile unor copii invizibili si modul in care ii pot sprijini astfel incat sa poata sa creasca alaturi de parintii lor. Vedete si personalitati publice din diverse domenii vor participa la emisiune pentru a-si arata sustinerea pentru acesti copii.

Pentru cei care vor sa doneze orice suma click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.