UniCredit a sustinut pentru al saselea an consecutiv Ora Pamantului

Grupul UniCredit a participat pentru al saselea an consecutiv la initiativa WWF – Ora Pamantului stingand luminile in 76 de cladiri, din 14 tari europene. Actiunea  a vut ca scop cresterea vizibilitatii asupra schimbarilor climatice care afecteaza planeta. In Romania, UniCredit Tiriac Bank a stins luminile in sediul central, amplasat pe Bulevardul Expozitiei din Capitala. Participarea UniCredit la Ora Pamantului este parte a unei strategii mai largi cu privire la eco-sustenabilitate. Banca si-a fixat obiectivul de a reduce cu 30% emisiile de dioxid de carbon pana in anul 2020.

„Un prim pas spre atingerea acestui obiectiv a fost facut prin constructia de noi cladiri pentru sediile centrale ale bancilor din cadrul grupului, folosind tehnologii prin care se vor obtine economii de energie in valoare de 22,5%, o reducere cu 37,3% a apei potabile consumate in cladiri, reutilizarea apei de ploaie in proportie de 100%, reciclarea a 93% dintre materialele rezultate in urma constructiilor, folosirea in proportie de 20,5% a materialelor reciclate si, in proportie de 41% a celor produse local”, spun reprezentantii companiei.

Schimbarea climatica este una dintre cele mai serioase crize cu care se confrunta omenirea. Efectele sale in 2012 au fost alarmante: reducerea masiva a ghetarilor din zona arctica si multiplicarea fenomenelor devastatoare pentru planeta (seceta, inundatii), care pun in pericol ecosistemele si vietile a milioane de oameni. Conform previziunilor, 2013 se anunta unul dintre cei mai caldurosi ani din toate timpurile. Responsabilitatea pentru acest scenariu dramatic apartine – in mare parte – oamenilor, pentru cresterea constanta a emisiilor de CO2, concentratia acestora in atmosfera atingand o cifra record in ianuarie 2013 – 395 la un milion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.