UniCredit Bank doneaza 120.000 euro pentru achizitia de aparate de ventilatie mecanica

unicredit donatie 2020UniCredit Bank doneaza 120.000 euro catre Asociatia Zi de Bine pentru achizitia a doua aparate de ventilatie mecanica de inalta performanta si pentru acoperirea altor nevoi medicale.

Cele doua aparate de ventilatie mecanica vor fi distribuite de asociatie catre doua spitale, in functie de nevoi. Acestea vor putea fi folosite pe termen lung in tratamentul pacientilor cu insuficienta respiratorie acuta. In plus, donatia facuta de UniCredit Bank va acoperi si alte nevoi medicale generate de pandemia COVID-19, asa cum vor fi identificate impreuna cu spitalele.

„Intr-o situatie cum este cea cu care ne confruntam acum e important sa fim uniti si sa ne preocupam de lucrurile care conteaza cu adevarat. Ne confruntam cu o provocare la nivel de societate, iar prioritatea zero a noastra, a tuturor, este acum sanatatea. Am decis ca cea mai buna cale de a raspunde acestei nevoi urgente este sa sprijinim sistemul medical, astfel incat acesta sa poata oferi ingrijire pacientilor mai grav afectati” a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Bank Romania.

Donatia facuta de UniCredit in Romania completeaza eforturile regionale depuse la nivel de Grup – in Italia.Banca a donat peste 2 milioane de euro pentru echipamente medicale si de protectie, cercetare si ingrijire a pacientilor, iar, in Germania, HypoVereinsbank a donat doua aparate de ventilare mecanica spitalelor din zonele rurale si a sustinut organizatiile civice active la nivel national printr-o donatie de 100.000 de euro pentru achizitia de masti medicale, dezinfectanti si alimente pentru persoanele defavorizate. 

Sursa foto: www.unicredit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.