UniCredit Bank finanteaza cu 45000 de euro trei afaceri sociale

Fundatia UniCredit, UniCredit Bank si UniCredit Services, in parteneriat cu Fundatia NESsT Romania, au desemnat castigatorii competitiei „Puterea afacerilor sociale – Program strategic de sustinere financiara si de consolidare a capacitatilor pentru afaceri sociale cu impact sporit in Romania”.

Cei trei castigatori ai unor granturi in valoare de 15.000 de euro fiecare sunt:

  • Asociatia Curtea Culorilor – un atelier de branzeturi care produce 11 sortimente diferite, dupa retete italiene: sarbova, tomasar, tondello, caciotta, caciotta cu arome (piper/chilli/chimen), ricotta proaspata, la cuptor, maturata si strachino. Scopul asociatiei este de a oferi o locuinta, formare umana, culturala si profesionala unor tinere fara familie.
  • Brutaria MamaPan – o brutarie care produce paine cu maia si patiserie artizanala sanatoase (fara drojdie industriala, din faina neaditivata, fara conservanti, aditivi, potentiatori de gust), precum si paine si patiserie adaptata unor diete speciale (dieta fara gluten, dieta fara zahar). Afacerea ofera calificare si locuri de munca pentru femei din grupuri vulnerabile economic si socio-profesional, mame care isi cresc singure copiii, femei apartinand etniei rome, care nu au avut acces la educatie sau au abandonat timpuriu scoala si care se afla in situatii de viata dificile.
  • Cosanzeana – o afacere sociala care produce seturi creative de cusut pe lemn si obiecte decorative cusute manual pe lemn. Misiunea organizatiei este de a-i inspira pe oamenii de la oras sa pastreze obiceiul cusutului si, in acelasi timp, sa creeze locuri de munca demne la sat, in  special pentru mamele somere de lunga durata.

In plus, Brutaria MamaPan a primit un premiu suplimentar de 5.000 de euro, in cadrul initiativei „Your Choice, Your Project”, prin care angajatii grupului UniCredit au votat afacerea sociala favorita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.