UniCredit continua sa investeasca in intreprinderile sociale din Romania

NESsT - Competitie pentru intreprinderi socialeUniCredit a anuntat ca si-a reinnoit, recent, angajamentul fata de dezvoltarea sectorului intreprinderilor sociale din Romania. In acest sens, Fundatia UniCredit va continua parteneriatul cu NESsT Romania, un catalizator pentru intreprinderile sociale din tarile cu piete in dezvoltare. Pentru anul 2015 sunt alocate fonduri de 80000 de euro pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor sociale. Valoarea totala a finantarilor alocate de Fundatia Unicredit in aceasta directie, incepand cu anul 2012, se ridica la peste 240.000 de euro, fiind sustinute Profilul Antreprenorului social (sursa_NESsT)direct 11 intreprinderi sociale.

In timp ce modelele economice moderne genereaza prosperitate in tarile cu piete in curs de dezvoltare, acestea contribuie, de asemenea, la cresterea inegalitatilor in distribuirea veniturilor. In Europa Centrala si de Est, oportunitatile de a avea un venit sustenabil sunt limitate, in special in comunitatile cu venituri reduse si in randul persoanelor marginalizate, precum persoanele cu dizabilitati, minoritati, femei si tineri aflati in situatii de risc. In Europa, eforturile de a gasi solutii pe termen scurt la aceste probleme s-au redus mai ales din cauza subfinantarii sectorului neguvernamental. Astfel, din ce in ce mai des, o serie de antreprenori cauta, prin infiintarea unor intreprinderi sociale, solutii pentru a rezolva aceste probleme sociale”, spun reprezentantii Fundatiei Unicredit.

Pe langa sprijinul financiar, peste 50 de angajati UniCredit (din cadrul UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Business Integrated Solutions SCPA) din Romania s-au implicat activ in dezvoltarea intreprinderilor sociale.

NESsT Romania isi propune sa consolideze pozitia antreprenorilor sociali drept agenti ai schimbarii pozitive si ai cresterii incluziunii in comunitatile cu venituri reduse si in cele marginalizate, cu sprijin din partea Fundatiei UniCredit si a altor finantatori.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.