UniCredit si NESsT au lansat programul pentru sprijinirea afacerilor sociale din Romania

NesstIn parteneriat cu UniCredit Foundation, UniCredit Bank si UniCredit Business Integrated Solutions, Fundatia NESsT Romania a lansat programul ”The Power of Social Enterprise – Bringing Dignified Jobs and Income to At Risk Communities”. Acesta are ca scop sprijinirea afacerilor sociale din Romania. NESsT, cu sprijinul UniCredit Foundation, va investi granturi in valoare totala de 25 000 euro in cele mai promitatoare doua afaceri sociale care se vor alatura portofoliului sau si vor beneficia de serviciile consultanta si mentorat oferite de Fundatia NESsT Romania. Cele mai bune trei afaceri finaliste din ultima etapa de selectie vor castiga cate un premiu suplimentar in valoare totala de 10 000 euro finantat de UniCredit Foundation sub initiativa Your Choice, Your Project (YCYP). YCYP este un program al UniCredit Foundation ce are ca scop implicarea angajatilor UniCredit din Romania intr-un proces de votare prin care acestia desemneaza cele mai bune trei afaceri sociale ce vor fi premiate.

Anca_Nuta_director_al_Departamentului_Identitate_Comunicare_Unicredit_Tiriac_BankPrin parteneriatul inceput cu NESsT in 2012 si cu sprijinul UniCredit Foundation, am reusit sa dezvoltam 17 afaceri sociale. Anul acesta, pentru a ajuta si mai mult oamenii din grupurile dezavantajate, prioritatea noastra este sprijinirea unor afaceri sociale existente care dovedesc ca au potential de crestere. Pentru banca UniCredit acest proiect este o oportunitate de a sustine atat economia locala, cat si economia sociala, domeniu cheie pentru cresterea Romaniei, promovarea incluziunii sociale si bunastarii nationale”, a declarat Anca Nuta, Director Departament de Identitate si Comunicare al UniCredit Bank.

NESsT defineste afacerea sociala drept o afacere conceputa cu scopul de a rezolva o problema sociala critica dintr-o comunitate, intr-un mod sustenabil financiar. Programul de fata se adreseaza atat intreprinderilor sociale, asa cum sunt definite ele in legea nr. 219/2015 privind economia sociala, cat si tuturor afacerilor infiintate si conduse de ONG-uri, persoane fizice, cooperative sau diferite tipuri de entitati comerciale (PFA, SRL, II) care sunt motivate de rezolvarea unei probleme sociale si care respecta principiile economiei sociale.

Afacerile sociale din Romania se pot inscrie in program pana la data de 24 iunie 2016. Dintre cei care se inscriu, specialistii NESsT vor alege un numar de maxim 20 de afaceri sociale care vor intra in program. Procesul de selectie a finalistilor se va desfasura in trei etape, pe parcursul carora participantii vor avea ocazia sa beneficieze de consultanta si sprijin din partea echipei NESsT si UniCredit. Desemnarea celor care vor primi investitiile sub forma de finantare nerambursabila va fi facuta de catre o comisie de investitie formata din specialisti NESsT, UniCredit si experti internationali.

Programul pentru sprijinirea afacerilor sociale din Romania este realizat in cadrul proiectului ”The Power of Social Enterprise – Bringing Dignified Jobs and Income to At Risk Communities” in colaborare cu UniCredit Foundation, UniCredit Bank si UniCredit Business Integrated Solutions.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.