UniCredit sustine Maternitatea Bacau sa devina Spital Prieten al Copilului

UniCredit Tiriac Bank si UNICEF au inceput lucrarile de transformare a Maternitatii Bacau in Spital Prieten al Copilului. Astfel, maternitatea va trebui sa indeplineasca conditiile descrise de cei Zece Pasi pentru o alaptare de succes, care au rolul de a sprijini, promova si proteja alaptarea. Cei 10 Pasi reprezinta standarde internationale de ingrijire pentru mama si nou nascut si nu presupun conditii hoteliere speciale sau cheltuieli majore, ci sunt doar reguli de ingrijire. In ultimii ani, lipsa instruirii si sprijinirii parintilor cu privire la practicile de ingrijire la domiciliu a copilului, impreuna cu marketingul agresiv al substituentilor de lapte matern, ingreuneaza promovarea unei nutritii adecvate si a dezvoltarii sanatoase a copilului.

”Banca noastra are o traditie solida pe zona de responsabilitate sociala, deoarece noi consideram ca este esential sa fim o parte activa din comunitatile in care ne desfasuram activitatea. Parteneriatul cu UNICEF ne onoreaza si ne ajuta sa realizam inca o data acest demers”, a declarat Anca Nuta, Director Identitate si Comunicare UniCredit Tiriac Bank.

Prin intermediul parteneriatului UNICEF – UniCredit Tiriac Bank in cadrul Maternitatii Bacau se vor intreprinde actiuni de:

  • Pregatire continua a formatorilor si a intregului personal pentru a le informa, educa si sprijini pe mame sa inceapa alaptarea cat mai precoce si de a alapta exclusiv.
  • Imbunatatire a conditiilor din saloanele mama–copil: acestea vor fi dotate cu un mobilier creat special pentru Spitalele Prietene ale Copilului cu functionalitate si estetica deosebite.
  • Educarea gravidelor si lauzelor privind hranirea si ingrijirea copilului. Va fi creata o retea TV in saloane si vor fi oferite materiale video. Pentru sprijinirea mamelor va fi distribuit Ghidul Tinerei Mame. De asemenea, mamele vor fi instruite de catre personal cum sa isi ingrijeasca bebelusii.

Maternitatea Bacau este cea de a treia maternitate care este beneficiara a parteneriatului UNICEF – UniCredit Tiriac Bank pentru a putea primi certificarea de Spital Prieten al Copilului. In Maternitatea Bacau se nasc anual aproximativ 3.000 de bebelusi.

In prezent in Romania, sunt inscrise in Initiativa Spital Prieten al Copilului 45 de maternitati din care 31 au statutul Spital Prieten al Copilului. In toate aceste 45 de maternitati se nasc peste o treime din copiii din Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.