UniCredit Tiriac Bank a dat 7.000 de euro pentru campania – TIFF salveaza Depozitul de Filme

unicredit_tiriac_bankUniCredit Tiriac Bank este primul partener care s-a alaturat proiectului “Salvati Marele Ecran” printr-o sponsorizare de 7.000 de euro, necesara pentru a reabilita Depozitul de Filme, un loc unde se vor putea organiza evenimente culturale in aer liber. Totodata, in cadrul campaniei de strangere de fonduri organizata in cadrul platformei We Are Here s-a reusit strangerea sumei de 2.328 de euro. Fondurile oferite de catre UniCredit Tiriac Bank au fost utilizate in scopul acoperirii cheltuielilor legate de igienizarea spatiului, toaletarea vegetatiei si amenajarea unui parc cu alei de acces din lemn si pietris, racordarea la reteaua de curent electric, delimitarea si ingradirea zonei. De asemenea, s-a amenajat un spatiu de joaca pentru copii, s-a reabilitat hala aflata in incinta Depozitului si s-au amenajat spatii comune destinate organizarii unor evenimente diverse. “TIFF salveaza DEPOZITUL DE FILME” este primul demers din proiectul “Salvati Marele Ecran!”, Depozitul de filmeinitiat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), care organizeaza TIFF si Asociatia Victoria Film.

“Salvati Marele Ecran!” urmareste stoparea fenomenului de disparitie a cinematografelor, precum si crearea unei retele de sali moderne, digitalizate, pe tot cuprinsul tarii, astfel incat, in urmatorii 10 ani, fiecare oras cu peste 20.000 locuitori sa aiba cel putin un cinema functional. In prezent, Romania este tara europeana cu cele mai putine ecrane raportat la numarul de locuitori. Daca, in 1990, existau aproximativ 450 de cinematografe, astazi au supravietuit mai putin de 30. 78% din orase nu au niciun cinematograf functional.

Depozitul de Filme, fost depozit al RADEF Romaniafilm, poate deveni in timp, atat prin potentialuDepozitul de filme 2l sau de spatiu alternativ de cultura urbana, cat si prin valoarea sa istorica, un spatiu potrivit pentru dezvoltarea primului muzeu al filmului din Romania. Initiativa care a vizat salvarea Depozitului de Filme a fost realizata in parteneriat cu Asociatia Film si Cultura Urbana, co-organizatorul celei de-a 13-a editii a TIFF si organizatorul festivalului Colours of Cluj.

Alaturi de transformarea fostului Depozit de Filme din Cluj-Napoca, campania “Salvati Marele Ecran!” continua prin platforma online interactiva www.salvatimareleecran.ro care cartografiaza toate salile de cinematograf din reteaua aflata in proprietatea statului si prin actiunile urmatoare de reactivare a retelei cinematografice din Romania.

UniCredit Tiriac Bank este o banca ale carei activitati de sustinere cultural-artistica pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodata domeniul muzical si al literaturii, in spiritul traditiei Grupului UniCredit. Componenta cultural-artistica a strategiei de etica si responsabilitate a bancii se concretizeaza in implicarea sa in proiecte pe termen lung, pe care le finanteaza in calitate de partener principal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.