UniCredit Tiriac Bank: Proiectul Lumina pentru Ursici a fost finalizat

Voluntarii UniCredit Tiriac Bank si cei ai Asociației Free Miorita au reusit, in doar 9 zile, sa aduca Lumina in casele celor aproape 50 de batrani din satul Ursici, judetul Hunedoara. Cei 24 de voluntari din toata tara au instalat 14 panouri solare, 70 de becuri cu led-uri, 14 invertoare si au tras 1.000 de metri de cablu. Satul Ursici a devenit acum singurul sat din Romania iluminat cu panouri solare. Totul a fost posibil cu sprijinul UniCredit Tiriac Bank si al blogosferei romanesti, care a promovat cauza si astfel a redus timpul de implementare a proiectului.

“In proiectele guvernamentale electrificarea satului ar fi costat cateva milioane de lei. Noi am reusit cu aproximativ 9.000 de euro sa aducem lumina in casele acestor oameni simpli. E drept, instalatia nu sustine un consum mare de energie electrica, dar ursicenii au acum parte de lumina in casa, fara facturi, fara drumuri in comuna pentru a cumpara petrol lampant si fara generatoare. Lumina pentru Ursici este un proiect care mi-a dat speranta ca o mana de oameni, ambitiosi si increzatori intr-o actiune precum aceasta, poate sa faca lucruri minunate, cu impact real asupra unei intregi comunitati. Ursici nu este un sat mare, dar acei cativa oameni care traiesc acolo au primit un dar pe care il asteptau de mult prea mult timp”, a spus Iulian Angheluta , fondator al Asociatiei Free Miorita.

Ursici este o asezare de la poalele Muntilor Sureanu, la 450 de km de Bucureşti, care face parte din comuna Bosorod din judetul Hunedoara. 14 gospodarii sunt imprastiate pe culmi de munte, la peste 1.000 metri altitudine iar oamenii, majoritatea varstnici, mentin locul in viata traind printre cetati dacice si biserici de piatra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.