UniCredit Tiriac Bank sustine cu 61.000 de euro intreprinderile sociale

UniCredit Tiriac Bank acorda un sprijin financiar de 61.000 Euro si consultanta de specialitate participantilor in programul NESsT. Din doi in doi ani, NESsT Romania lanseaza Competitia Intreprinderilor Sociale, in cadrul careia organizatiile non-guvernamentale, cooperativele sau antreprenorii sunt invitati sa inscrie o idee de intreprindere sociala pe care doresc sa o dezvolte. NESsT le selecteaza pe acelea care au cel mai mult potential de impact social si de succes pe piata si le furnizeaza training intensiv si consultanta personalizata pe toate planurile, de la conturarea ideii pana la implementarea acesteia. Implicarea NESsT in dezvoltarea intreprinderilor sociale este pe termen lung, in functie de modelul de business si impactul social, relatia de parteneriat putand dura pana la opt ani.

“Antreprenoriatul social, desi un domeniu foarte tanar in Romania, reprezinta o sursa potentiala de progres si de crestere. Initiativa este cu atat mai valoroasa cu cat este menita sa ajute categorii sociale care au mare nevoie de sustinere, respectiv sa corecteze dezechilibre severe ale comunitatilor in care traim. Pentru banca noastra este esential sa fim o parte activa a acestor comunitati in care ne desfasuram activitatea si este foarte important sa ramanem si in continuare vectori ai schimbarilor pozitive”, a declarat Anca Nuta, director Identitate si Comunicare UniCredit Tiriac Bank.

UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Foundation se vor implica activ in fiecare dintre urmatorii pasi ai Competitiei Intreprinderilor Sociale, atat prin generosul sprijin financiar mentionat, cat si prin mentorat direct acordat viitoarelor intreprinderi sociale, pentru a le sprijini concret in demararea activitatii lor. Competitia in curs (lansata in octombrie 2011) se va incheia in toamna acestui an, pe 7 noiembrie, cu Ziua Intreprinderilor Sociale, un eveniment organizat anual de NESsT, in cadrul caruia UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Foundation vor acorda doua dintre cele cinci premii de sprijin financiar de start-up pentru finalistii Competitiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.