UniCredit Tiriac Bank va aduce Lumina in satul Ursici

UniCredit Tiriac Bank sprijina proiectul initiat de Asociatia Free Miorita, Lumina pentru Ursici, fiind prima companie care a decis sa sustina financiar proiectul. La numai doua zile de la popularizarea in mediul online, pe bloguri si pe facebook, UniCredit Tiriac Bank s-a alaturat cauzei printr-o finantare de 7.500 de euro, care acopera costul panourilor solare si al sistemelor auxiliare. Mai mult, la actiunea de instalare a panourilor solare vor fi invitati sa participe ca voluntari si angajati din cadrul companiei.

“Am citit pe bloguri despre proiect si am decis sa ne implicam, asa ca ne-am mobilizat rapid, aproape peste noapte. Nu este prima oara cand UniCredit Tiriac Bank sprijina financiar proiecte umanitare – inundatiile din Moldova fiind un exemplu in acest sens. Este insa prima data cand interventia noastra are un impact asupra unei intregi comunitati, panourile solare urmand sa fie instalate in fiecare gospodarie. De altfel, ne-a placut foarte mult aceasta rezolvare a problemei lipsei de electricitate, mai ales ca banca noastra finanteaza si proiecte de energie regenerabila”, a declarat Anca Nuta, Director Identitate & Comunicare, UniCredit Tiriac Bank.

Ursici este o asezare de la poalele Muntilor Sureanu, la 450 de km de Bucuresti. Administrativ tine de comuna Bosorod din judetul Hunedoara, dar ca civilizatie tine de Evul Mediu: in prezent oamenii de aici inca nu au curent electric. 15 gospodarii sunt imprastiate pe undeva pe la 1.000 metri, iar oamenii, majoritatea varstnici, mentin locul in viata traind printre cetati dacice si biserici de piatra. Nu sunt saraci, dar muncesc enorm ca sa-si ingrijeasca vitele si sa cultive culmea muntelui. Nu se vaita si nu cer nimic, au invatat sa se gospodareasca si sa se descurce cu ce le ofera pamantul.

Satul nu a fost niciodata electrificat, desi aici traiesc permanent peste 50 de oameni. Solutia pentru ursiceni o reprezinta panourile solare pentru fiecare gospodarie. Proiectul Lumina pentru Ursici se va derula in continuare si se va incheia in luna septembrie cand vor fi transportate si montate sistemele de iluminat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.