Unilever dezvolta un Plan de Sustenabilitate in care apa joaca un rol esential

Unilever_Sustenabilitate 3Compania Unilever sarbatoreste pe 22 martie, alaturi de intreaga planeta, Ziua Mondiala a Apei. Unilever si-a luat angajamentul de a proteja resursele Pamantului, prin dezvoltarea unui Plan de Sustenabilitate in care apa joaca un rol esential. Abordarea strategica a Unilever presupune reducerea apei din: Productiile agricole pentru alimente; Fabrici – atat in procesul de productie, cat si ca materie prima; Utilizarea produselor de catre consumatori pentru spalarea rufelor, baie, curatenie si gatit. Incepand cu anul 2008, compania a redus amprenta de apa pentru peste 1.600 de produse in 7 tari cu deficit de apa. Unilever_Laundry_2012Printre acestea, se numara China, India si Statele Unite.

“Deficitul de apa este o problema din ce in ce mai mare in lume, care se agraveaza odata cu schimbarile climatice si cresterea populatiei. Pana in 2050, peste 2 miliarde de oameni vor locui in tari sau regiuni cu acces redus la apa potabila. Pentru a construi o afacere sustenabila, Unilever reduce cantitatea de apa folosita in procesul de productie – de la identificarea materiei prime, pana la design-ul de produs”, spun reprezentantii companiei.

Mai jos puteti urmari un infografic despre importanta apei, precum si sfaturi pentru reducerea consumului casnic de apa.

Unilever-Infografic Ziua Apei

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.