Unilever: Premii de 200.000 euro pentru tinerii interesati de sustenabilitate

Unilever, in parteneriat cu Programul Cambridge pentru Leadership Sustenabil, a dat startul unei competitii internationale cu premii dedicat noii generatii de antreprenori interesati de sustenabilitate. Inscrierile pentru Premiile Unilever pentru Tinerii Antreprenori se pot face pana pe 1 noiembrie pe platforma Ashoka Changemakers. Competitia este deschisa pentru orice tanar sub 30 de ani (inclusiv), care are propuneri inovative, dar practice, solutii tangibile pentru a promova un stil de viata sustenabil. Premiile sunt in valoare totala de 200.000 de euro, in sprijin financiar si mentorship personalizat, astfel incat tinerii antreprenori sa isi dezvolte initiativele. Castigatorul competitiei va primi “Premiul Antreprenorului Sustenabil Alteta Sa Regala Printul de Wales”.

“Cred ca acest premiu este atractiv pentru ca se axeaza pe forta creativitatii tinerilor antreprenori care doresc sa gaseasca solutii pentru unele dintre cele mai stringente probleme ale omenirii. Nu exista o modalitate mai buna de a utiliza energia, inovatia si resursele decat incercand sa creezi un viitor mai bun pentru toti. Este imbucurator sa fim alaturi de Programul Cambridge pentru Leadership Sustenabil si de patronul acestuia, Alteta Sa Regala Printul de Wales, care ii sprijina pe tineri sa isi implineasca sperantele si sa construiasca viitorul pe care il merita”, a declarat Paul Polman, Unilever CEO.

Sapte finalisti vor participa intr-un program de dezvoltare on-line, ce va fi urmat de un workshop intensiv in Cambridge, in cadrul caruia tinerii vor primi consiliere de la experti care ii vor ajuta sa isi dezvolte ideile. Programul de dezvoltare va fi urmat de un pitch, la Londra, in fata unui juriu format din oameni de afaceri, specialisti in sustenabilitate si antreprenori.

Juriul va puncta solutiile scalabile si sustenabile sub forma de produse, servicii si aplicatii care determina schimbari in practici si comportamente, din una dintre cele 7 categorii: apa, igiena, nutritie, acces limitat la surse de apa, gaze cu efect de sera, agricultura sustenabila, sustinerea micilor fermieri. Aplicatiile trebuie trimise online la www.changemakers.com/SustLiving.

Finalistii vor fi anuntati in luna decembrie, urmand ca workshopul intensiv din Cambridge si jurizarea finala din Londra sa aiba loc in ianuarie 2014. Castigatorul si finalistii vor lua parte la o cina, in Londra, pe 30 ianuarie, la care va participa si Alteta Sa Regala Printul de Wales.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.