Unilever: Prin campania „Domestos sustine igiena in scoli” este modernizata o scoala din Neamt

#dreptullatoaleteCampania „Domestos sustine igiena in scoli” a stabilit prima scoala din 2020 in care se vor efectua lucrari de modernizare a grupului sanitar.

Scoala Gimnaziala „Nicu Albu” din Piatra Neamt a fost aleasa de Crucea Rosie Romana, partenerul campaniei, pentru modernizarea grupurilor sanitare.

675 de prescolari si elevi care trec zilnic pragul acestei scoli construite in anul 1993 vor beneficia astfel de toalete renovate, care sa corespunda standardelor de igiena si confort necesare intr-o unitate de invatamant. Scoala Gimnaziala „Nicu Albu” din Piatra Neamt dispune de vestiare si grupuri sanitare aferente salii de sport a unitatii de invatamant, care se afla intr-o avansata stare de degradare.

„Ne bucuram ca scoala a fost selectata pentru renovare in acest proiect pentru ca dorinta noastra este sa oferim conditii cat mai bune elevilor, iar ei sa se poata concentra cat mai bine pe studiu si sa vina cu placere la cursuri. Intr-adevar, accesul la grupuri sanitare curate si moderne este un drept, nu un privilegiu si credem ca toti elevii din Romania trebuie sa se bucure de el”, a spus dna. prof. Daniela Domnica, directoarea scolii selectate.

Domestos ofera in acest an o sponsorizare in valoare de 45,000 euro pentru dotarea efectiva a doua scoli cu grupuri sanitare si modernizarea toaletelor in alte doua institutii de invatamant, in timp ce 100 de scoli vor primi produse de curatenie Domestos.

Pana la finalul anului 2019, au fost facute 200 de inscrieri valide pe www.domestos.ro, 25% pentru construirea de grupuri sanitare, acolo unde sunt inca in curte, 25% pentru renovarea toaletelor existente, iar 50% pentru kituri de produse necesare pentru intretinere, curatare si igienizare. Cele mai multe inscrieri sunt din judetul Dambovita, urmat de Timis si Olt. 

„In fiecare zi, sanatatea elevilor este pusa in pericol de toalete improvizate sau cu un nivel de igiena impropriu, iar demnitatea copiilor este afectata. Scopul nostru prin implementarea acestui proiect desfasurat in parteneriat cu Domestos  este sa ajutam cat mai multe unitati de invatamant sa asigure elevilor accesul la  grupuri sanitare sigure si curate.  Facem apel pentru donatii in continuare, astfel incat mai multi copii din Romania sa se bucure de standarde civilizate de igiena”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Rosii Romane.

In paralel, Crucea Rosie Romana si Domestos au demarat o campanie de strangere fonduri, astfel incat toti cei care doresc sa contribuie la aceasta cauza o pot face printr-o donatie pe www.crucearosie.ro. Cu sprijinul ambasadorilor si sustinatorilor campaniei,  suma stransa pana in acest moment este de 12.250 lei. Toate fondurile sunt gestionate de catre Crucea Rosie Romana, la fel ca si coordonarea procesului de selectie a scolilor si de implementare a lucrarilor. La fiecare 3 luni, se stabileste o noua institutie de invatamant beneficiara a proiectului dintre cele care s-au inscris pe site si respecta conditiile de eligibilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.