Unilever s-a angajat la o reducere absoluta a materialelor plastice din intregul portofoliu

Unilever_reducerea consumului de plasticUnilever a anuntat ca pana in 2025 va reduce la jumatate utilizarea plasticului virgin, reducand cu peste 100.000 de tone folosirea ambalajelor din plastic, accelerand utilizarea celor din plastic reciclat si contribuind la colectarea si procesarea mai multor ambalaje din plastic decat produce.

Acest angajament propulseaza Unilever ca fiind prima mare companie globala de bunuri de larg consum care s-a angajat la o reducere absoluta a materialelor plastice din intregul portofoliu.

Angajamentul Unilever va impune intreprinderii sa ajute la colectarea si procesarea a aproximativ 600.000 de tone de plastic anual pana in 2025. Aceasta va fi realizata prin investitii si parteneriate care imbunatatesc infrastructura de gestionare a deseurilor in multe dintre tarile in care opereaza Unilever.

„Plasticul isi are propriul loc, dar acel loc nu se afla in mediul inconjurator. Putem elimina deseurile de plastic actionand rapid si luand masuri radicale in toate punctele circuitului plasticului. Punctul de pornire este stadiul de design – trebuie sa reducem cantitatea de plastic pe care o folosim si sa ne asiguram ca ceea ce folosim provine din ce in ce mai mult din surse reciclate. Compania noastra este deja pe cale de a-si indeplini angajamentele existente, dar si de a se asigura ca toate ambalajele noastre din plastic sunt reutilizabile, reciclabile sau compostabile”, a declarat Alan Jope, CEO al Unilever.

Initiativa Unilever este sustinuta de Fundatia Ellen MacArthur.

 „Anuntul Unilever este un pas semnificativ in crearea unei economii circulare privind produsele din plastic. Prin eliminarea ambalajelor inutile folosind inovatii precum reumplerea, reutilizarea si concentrarea, crescand in acelasi timp utilizarea plasticului reciclat, Unilever demonstreaza cum companiile pot proteja mediul. Ii indemnam si pe ceilalti sa isi urmeze rolul, astfel incat impreuna sa putem elimina plasticul inutil, sa gandim si sa construim un sistem economic in care ambalajele din plastic nu devin niciodata deseuri.” a precizat Ellen MacArthur.

Acest anunt vine in completarea angajamentelor existente ale Unilever de a se asigura ca pana in 2025 toate ambalajele sale din plastic sunt reutilizabile, reciclabile sau compostabile si de a utiliza cel putin 25% plastic reciclat in ambalajele pe care le produce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.